Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Οταν ο Καμμένος «έκλαιγε» για το όνομα της Μακεδονίας κι έλεγε ότι δεν θα διστάσει να ρίξει την κυβέρνηση (βίντεο)

Τώρα συνεχίζει να την στηρίζει παρ' ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία!!!

Τα γραπτά μένουν, όπως είναι γνωστό, αλλά μένουν και οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, στη Βουλή, στους δρόμους κ.λπ. Κι όταν πρόκειται για το θέμα της Μακεδονίας, για το ποιοι υπερασπίζονταν με θέρμη την
ελληνικότητά της και ποιοι τώρα στηρίζουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, έστω και άν... στρίβειν δια του αρραβώνος, έχει σημασία να ανατρέξουμε στην ιστορία.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Πρωτοφανές βεβαίως ο κυβερνητικός εταίρος να διατηρείται στην καρέκλα του και να μην παραιτείται για μια διαφωνία σε ένα μείζονος σημασίας θέμα.

Ή όπως είπε πολύ σωστά ο Νίκος Φίλης το πρωί «όποιος κορυφαίος υπουργός διαφωνεί με ένα κορυφαίο ζήτημα, δεν μπορεί να μένει στην κυβέρνηση».

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Αμυνας έχει μείνει… πιστός στις ιδέες του για τη Μακεδονία, σε αντίθεση με τις κυβιστήσεις για τα μνημόνια. Εχει μεγάλη αξία, ωστόσο, να θυμηθούμε τι έλεγε κατά καιρούς και πώς τώρα ξεχνά προκειμένου να διατηρήσει τον υπουργικό του θώκο.


Ένα βίντεο από το… μακρινό 2015, τον δείχνει από την Κοζάνη σε ομιλία του να είναι ανένδοτος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να απειλεί πως «όπως έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έτσι θα ρίξουμε και την επόμενη κυβέρνηση η οποία θα πουλήσει έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης και ελληνικού δικαίου».

Επιμένει ότι δεν θα αποδεχθεί καμιά συμφωνία με τον όρο Μακεδονία και απειλεί τους πάντες ότι δεν θα διστάσει να ρίξει την κυβέρνηση. Είναι 17 Γενάρη 2015, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και ο Πάνος Καμμένος πουλάει με την οκά πατριωτισμό.

Εχει ιστορική αξία το βίντεο, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις κι ενόψει της συζήτησης στη Βουλή όπου θα ακουστούν ξανά πατριωτικές κορώνες και όρκοι πίστης στη Μακεδονία.

Σε ένα άλλο βίντεο ο Πάνος Καμμένος λέει με πατριωτικό οίστρο «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Σαμαρά, σε κανένα Βενιζέλο αλλά και σε κανέναν Τσίπρα να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας.


Ο εξευτελισμός έχει τα όριά του, όχι όμως στην περίπτωση αυτή…

Να φανταστούμε ότι ο υπουργός Αμυνας δεν διάβαζε Λένιν αλλά γνώριζε αυτό που έγραψε: «Στην πολιτική ηθική δεν υπάρχει, παρά μόνο σκοπιμότητα».

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: