Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συνέλαβαν 29 Σομαλούς μετανάστες και τους διακινητές τους στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου


Μια σημαντική επιτυχία ήρθαν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου που υπηρετούν στον Διαβατηριακό Έλεγχο του Διεθνούς Αερολιμένα Ζακύνθου.

Πρόκειται για τη μαζικότερη σύλληψη παράτυπων ταξιδιωτών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ και που έφεραν σε επιτυχία μετά από συντονισμένες ενέργειες. Η σύλληψη τους ήταν αποτέλεσμα εξειδικευμένου αστυνομικού-διαβατηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκε ότι επεχείρησαν να ταξιδέψουν με πτήση μέσω του αεροδρομίου της Ζακύνθου και προορισμό την Ιταλία και παρά το γεγονός ότι υποστελεχωμένοι -με ελάχιστα πρόσωπα στη βάρδια- υπερβάλλουν εαυτό.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αργά χθες το βράδυ 32 Σομαλοί εκ των οποίων οι 3 -ένα ανδρόγυνο με ένα μικρό παιδάκι και ένας ακόμη- ήταν οι διακινητές, ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι, ένα βρέφος και μια έγκυος γυναίκα ήταν οι παράτυποι ταξιδιώτες ο οποίοι πληρώνοντας ποσά από 50€ έως 3.500€ για να αποκτήσουν διαβατήρια που ήταν πλαστά αναζητούσαν μια καλύτερη μοίρα.

Οι διακινητές -με βεβαρυμένο παρελθόν και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους για ανάλογες πράξεις έφεραν νόμιμα διαβατήρια ως Σουηδοί υπήκοοι και παρουσίασαν τους υπόλοιπους ως ταξιδιωτικό γκρουπ. Μάλιστα κρατώντας τα διαβατήρια των υπολοίπων κάτω από τα δικά τους πίστευαν ότι δεν θα γίνει αντιληπτή η προσπάθειά τους.

Και οι 32 οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου όπου προσήλθε ο Εισαγγελέας στον οποίο απολογήθηκαν. Για τους 27 από αυτούς εκδόθηκαν αποφάσεις απέλασης ενω τους αποδόθηκε κατηγορία για πλαστογραφία. Οι διακινητές και το παιδάκι τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας κρατούνται.

Άμεση ήταν η συμβολή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Υγιεινής της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα ενώ συνόδευσαν την έγκυο γυναίκα στο νοσοκομείο.

όπως και να έχει κενά στην ασφάλεια των περιφερειακών αεροδρομίων αναζητούν τα διάφορα κυκλώματα καθόσον και στο νησί μας από την έναρξη της τουριστικής περιόδου καταγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. μπαράζ συλλήψεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, που επιχειρούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς σε χώρες της Ε.Ε. με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
https://www.imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: