Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού 2 - 1 τον Αρη στη Θεσ/κη (φωτο & βίντεο)


Ο Άρης υποδέχτηκε απόψε τον Παναιτωλικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Super League,σ' ένα ματς άκρως επικίνδυνο για καρδιακούς που τα είχε όλα.

Ξεκίνησε μ' ένα σοβαρό τραυματισμό του Καμαρά,στη συνέχεια μία αποβολή για τον Αρη  κι ένα χαμένο πέναλτι για τον Παναιτωλικό,δυνατό παιχνίδι,με πολλές φάσεις και καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες και στο δεύτερο μέρος ήρθαν και τα γκολ και η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη με 2 - 1,που τον βάζει στο κυνήγι της 5ης θέσης!

Από την αρχή η ομάδα του Αρη μπήκε πολύ στον αγώνα ψάχνοντας μία νίκη μετά από αρκετό καιρό,ενώ ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να μην αιφνιδιαστεί και σιγά σιγά βγήκε μπροστά,αλλά του τύχαινε η μία στραβή μετά την άλλη.

Μόλις στο 9' η πρώτη άτυχη στιγμή για τον Παναιτωλικό: Ο Καμαρά προσπάθησε να πάρει στον αέρα τη μπάλα από τον Δεληζήση,όμως ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε έπεσε άσχημα στο έδαφος με το γόνατο,καθώς γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αποχωρήσει.

Δείτε στο βίντεο τον τραυματισμό του Καμαρά

Στη θέση πέρασε ο Μανά και προωθήθηκε ο Μοράρ ως σεντερ φορ... με συνέπεια ο Παναιτωλικός να απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Αρη με τους Μανά,Μοράρ,Μάζουρεκ και να έρθει στο 27' η μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού.

Πέναλτι για τον Παναιτωλικό: Ο Μοράρ βγαίνει τετ-α-τετ μόνος μετά από λάθος γύρισμα του αρχηγού Άρη,ο Κουέστα τον μαρκάρει, τον τραβάει από το σορτς,ενώ ο Ρουμάνος πέφτοντας δεν μπορεί να σκοράρει (σουτ στο δοκάρι κι έξω).Ο Διαιτητής σφυρίζει πέναλτι και αποβάλει τον τερματοφύλακα του Αρη.

Δείτε τη φάση που Μοράρ κερδίζει πέναλτι και αποβάλλεται ο τερματοφύλακας του Αρη

Γίνεται αλλαγή για τον Άρη,βγαίνει ο Γιουνές και περνάει στη θέση του ο νεαρός τερματοφύλακας Αναγνωστόπουλος,ενώ ο Μάζουρεκ αναλαμβάνει να εκτελέσει το πέναλτι,παίρνει φόρα,διστάζει και τελικά εκτελεί ψηλά στα περιστέρια....

Αν και είχε την αριθμητική υπεροχή ο Παναιτωλικός φάνηκε επηρεασμένος από το χαμένο πέναλτι κι έδωσε χώρο στον Αρη.

Στο 33' μία πολύ καλή φάση για τον Αρη:Ο Ματέο Γκαρσία πήρε την μπάλα στην περιοχή, κινήθηκε προς τ' αριστερά και με τακουνάκι γυρίζει την μπάλα, ο Ντιγκινί στο κέντρο της περιοχής δεν προλαβαίνει τον Κυριακίδη.


Στο 39' και πάλι ο Κυριακίδης σώζει:Σκαστό σουτ από τον Ματέο Γκαρσία, ο Κυριακίδης εντυπωσιακά, όσο κι αποτελεσματικά απέκρουσε σε κόρνερ.

Λήξη του συναρπαστικού ημιχρόνου χωρίς σκορ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο και με πολύ όρεξη για μπάλα!

Παρ' ότι έπαιζαν 10 εναντίον 11,η διαφορά δεν ήταν αισθητή και η μία φάση διαδέχονταν την άλλη μπροστά στις δύο εστίες,αλλά το γκολ δεν έρχονταν.

Προϊόντος του χρόνου ο Παναιτωλικός φαινόταν να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα,έκανε φάσεις,κέρδιζε φάουλ και στο 63' πέτυχε να σκοράρει!

Στο 63' γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Μοράρ εκτέλεσε κόρνερ,οι αμυντικοί του Αρη δεν αντέδρασαν και ο νεαρός Μαλής με προβολή από κοντά  πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του γράφοντας το 0 - 1 για τον Παναιτωλικό.

Δείτε το γκολ του Μαλή:

Ο Αρης δεν το έβαλε κάτω,πάλεψε γερά και ισοφάρισε στο 71':Ο Μενέντεθ έκανε εξαιρετική σέντρα μετά την κάθετη του Μπρούνο Γκάμα, ο Νικολά Ντιγκινί βγήκε μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού,νίκησε τον Κυριακίδη και 1 - 1.

Δείτε το γκολ του Ντιγκινί:

Αμέσως μετά στο 75' ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ και σκόραρε:Το χτύπησε απ' ευθείας ο Λουσέρο και η μπάλα αφού πέρασε κάτω από τα πόδια του Σιώπη, κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναγνωστόπουλου και 1 - 2.

Δείτε το γκολ του Λουσέρο:

Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι άρχισε να χαλάει,πολλά νευρά από τους γηπεδούχους,σκληρά μαρκαρίσματα,λάθη επί λαθών,κάρτες και σφυρίγματα σε μια νέα προσπάθεια του Αρη να ισοφαρίσει!

Ο Παναιτωλικός κλείστηκε πίσω,έβαλε ο Δέλλας και τον Χαντάκια ως συνήθως και κατάφερε πρώτη και μεγάλη νίκη επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη με 2 - 1,που τον βάζει στο κυνήγι της 5ης θέσης!


ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος(55' Μενέντεθ), Ματίγια, Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία(82' Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές(30' Αναγνωστόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Μάλης, Άργκους, Τσοκάνης, Λουσέρο, Ντίας, Μασουρέκ(83' Τσιγγάρας), Καμαρά(13' λ.τ. Μανά), Ουίλιαν, Μοράρ(88' Χαντάκιας).

*τα βίντεο από το sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: