Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Απλήρωτοι για εφημερίες δύο μηνών οι γιατροί στην Αιτωλοακαρνανία


Δεδουλεύμενες εφημερίες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο οφείλονται στους γιατρούς του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τα νοσοκομεία της περιοχής, όπως το νοσοκομείο Αγρινίου, εφημερεύουν 7 μέρες
την εβδομάδα αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νοσοκομεία στην περιφέρεια, οι γιατροί δεν επαρκούν για να βγει το πρόγραμμα εφημεριών, χωρίς υπέρβαση του προβλεπόμενου ωραρίου.

Έτσι, οι ίδιοι γιατροί εφημέρευσαν, όλες τις μέρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, και μάλιστα… δωρεάν, αφού η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής!

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, η Επίτροπος υποστηρίζει ότι οι έξτρα εφημερίες πραγματοποιήθηκαν αλλά τα εντάλματα πληρωμής δεν συνοδεύονται από έγγραφη συναίνεση των γιατρών, οπότε δεν μπορούν να αποζημιωθούν.

Το επιχείρημα βασίζεται στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο για το νέο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών και ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλαπλές «αναταράξεις» στην εξόφληση των εφημεριών.

Από το υπουργείο Υγείας, μάλιστα, έχουν παραδεχτεί το πρόβλημα και έχουν υποσχθεί ότι «εφεξής οι εφημερίες θα εξοφλούνται κανονικά».

Σύμφωνα με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αιτωλοακαρνανία έχουν αποφασίσει να μην πραγματοποιήσουν καμία υπερ-εφημέρευση το Δεκέμβριο, τουλάχιστον μέχρι να πληρωθούν για τις δεδουλευμένες εφημερίες.

onmed.gr
https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: