Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΟΥ Αγρινίου: «Κύμα» κατάθεσης πινακίδων

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν κατατεθεί 2.950 πινακίδες κυκλοφορίας

Κάθε χρόνο τρέχουν την τελευταία στιγμή όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες από το Ι.Χ. ή το δίκυκλο τους, με αποτέλεσμα οι ουρές και ο εκνευρισμός να συνθέτουν το καθημερινό σκηνικό στις ΔΟΥ.

Στα γκισέ της εφορίας Αγρινίου, στην οποία υπάγονται οι δημότες Θέρμου, Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας, έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής φέτος 2.950 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το 2017, όπως και το 2016 είχαν κατατεθεί περίπου 2.000!


Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου Σπύρος Βαλσαμόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες του έτους, ως είθισται, παρατηρείται αύξηση του αριθμού κατάθεσης πινακίδων που φέτος ξεπερνά το 20%. Οι αριθμοί αυτοί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου Σπύρο Βαλσαμόπουλο αφορούν μόνο Ι.Χ. και δίκυκλα, καθώς οι ιδιοκτήτες αγροτικών και φορτηγών οχημάτων καταθέτουν πινακίδες στο μηχανολογικό.

Στο Αγρίνιο το 2013 κατατέθηκαν 1.860 πινακίδες, το 2014, 579 λιγότερες, ενώ το 2016 δεν καταγράφηκαν μεγάλες διαφορές.

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους φορολογουμένους καθώς 29 και 30 Δεκεμβρίου είναι Σαββατοκύριακο. Μην έρθουν όλοι την 31η Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου και δημιουργηθούν τεράστιες ουρές και ένταση» σημείωσε στη «Σ» ο κ. Βαλσαμόμουλος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: