Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

«Ανθίζει» το «δένδρο της προσφοράς» για τους κοινωνικά αδυνάτους στο Αγρίνιο (φωτο)


Καθημερινά στην πλατεία Παναγοπούλου στο «δένδρο της προσφοράς» συγκεντρώνονται παιχνίδια και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Την Παρασκευή στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης θα συγκεντρώνονται επίσης τρόφιμα και φάρμακα.

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου η Ακτίνα Εθελοντισμού ξεκίνησε σήμερα να στολίζει το «δένδρο της προσφοράς». Καθημερινά κάθε πολίτης, σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, άλλοι φορείς της πόλης μπορούν να πηγαίνουν στο «περίπτερο» που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) στο Αγρίνιο στο οποίο μέλη της Ακτίνας συγκεντρώνουν παιχνίδια και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που στο τέλος δράσης (14/12) θα προσφερθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών.

«Σκεφτήκαμε πως τις άγιες αυτές ημέρες όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν Άγιος Βασίλης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να έχουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα» τόνισε μεταξύ άλλων η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή, η οποία προσκάλεσε γονείς να πάνε τα παιδιά τους εκεί για να ζωγραφίσουν και να κρεμάσουν την ζωγραφιά τους στο «δένδρο της αγάπης». Το σύνθημά μας είναι γίνε και συ Άγιος Βασίλης, μπορείς. Χάρισε φως, χαμόγελο στα παιδιά».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης που είναι την Παρασκευή 14/12 στην πλατεία Παναγοπούλου θα είναι στελέχη και από άλλες δομές της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου όπου ανήκει και η Ακτίνα Εθελοντισμού, όπως από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το συσσίτιο, την στέγη αστέγων και την στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και θα συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα.

Το «περίπτερο» της Ακτίνας στην πλατεία Παναγοπούλου θα είναι ανοιχτό για την συλλογή βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και παιχνίδια καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή από τις 10.00 έως και τις 13.00 και από τις 16.30 μέχρι και τις 19.30.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: