Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Εντυπωσιακή πρωτοβουλία από τον κλήρο για την λειτουργία φάρμας - Εγκαινιάστηκε το πρατήριο (φωτο)

Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας - Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου - «Ιερή Συμμαχία» για την ανεργία

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του πρατηρίου της φάρμας του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο του Αγρινίου (Αναστασιάδη 5), όπως είχε αποκαλύψει µε ρεπορτάζ της η «Σ» στο φύλλο της 16ης Σεπτεμβρίου 2018 µε τίτλο: «Αγρίνιο: Δομή - «σωσίβιο» για την ανεργία».

Το πρώτο βήμα έγινε από τον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου, αφενός με τα εγκαίνια, αφετέρου με την έναρξη της λειτουργίας της φάρμας στο κτήμα Ταξιαρχών στην περιοχή «Ψηλογέφυρο» Αγρινίου.

Διανύοντας την όγδοη χρονιά λειτουργίας των συσσιτίων και προσφέροντας 397.000 μερίδες φαγητού μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου προσπαθώντας να κάνουν ένα ακόμη βήμα δημιούργησαν στο κτήμα Ταξιαρχών την φάρμα, που θα αποτελέσει τον εκπαιδευτικό χώρο για την εκπαίδευση ανέργων, νέων και όποιων άλλων το επιθυμήσουν, στον πρωτογενή τομέα.

«Θα επιδιώξουμε από τον Φεβρουάριο να δημιουργηθούν τμήματα εκπαίδευσης στην τυροκομεία, στη μελισσοκομεία, στην ελαιοκομία και στη κηπουρική. Τα σεμινάρια θα γίνονται δωρεάν, με σκοπό να μπορέσουν οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να εργάζονται στον πρωτογενή τομέα και να αποκομίζουν τα προς το ζην» τόνισε ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης εφημέριος του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος συμπλήρωσε: «στο κτήμα Ταξιαρχών κατασκευάστηκε και λειτουργεί στάβλος με αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής, της φυλής Holstein, που αγοράστηκαν από τη Δανία. Κατασκευάστηκε τυροκομείο με μηχανήματα για υψηλή παστερίωση του γάλακτος. Διαμορφώθηκε πρατήριο στο κέντρο του Αγρινίου, από το οποίο θα διοχετεύεται αγνό φυσικό γάλα ημέρας από την φάρμα, καθώς και αγνά μοναστηριακά προϊόντα, από την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας».

pratirio (8)
pratirio (1)
pratirio (2)
pratirio (3)
pratirio (4)
pratirio (5)
pratirio (6)
pratirio (7)

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: