Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Παραμένουν τα προβλήματα στην οδό Σισμάνη - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι (φωτο)


Πέρασε ένας μήνας από τότε που οι περίοικοι του δρόμου Βλαχερνών και Ελπίδας πάροδος Σισμάνη κοινοποίησαν φωτογραφίες με τις τεράστιες λακκούβες στον συγκεκριμένο δρόμο (δείτε ΕΔΩ)

Όπως επισημαίνουν, παρ’ ότι απευθύνθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου στον δήμο Αγρινίου, η εικόνα σήμερα είναι ακριβώς η ίδια και χειρότερη, αφού με τις βροχές το πρόβλημα με τις λακκούβες μεγαλώνει.

Οι κάτοικοι απέστειλαν σχετικές φωτογραφίες από την τωρινή κατάσταση στο οδόστρωμα, τις οποίες συνοδεύει σχετική ενυπόγραφη επιστολή.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου.Παρόλο που δικηγόρος επικοινωνεί κάθε εβδομάδα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.Ίσως μας κάνουν αντίποινα από το Δήμο Αγρινίου επειδή πήγαμε σε δικηγόρο.

Αλλά τι να κάναμε αφού δεν ενδιαφέρεται κανένας.Εμείς εδώ στη περιοχή θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Δεν μένουμε στο κέντρο της πόλης ώστε να γίνονται ασφαλτοστρώσεις και να τοποθετούνται φώτα led.

Όχι ότι έχουμε αντίρρηση, για τα έργα που γίνονται.Να γίνονται αλλά να γίνονται σε όλες τις περιοχές και όχι επιλεκτικά.

Εμείς για να αλλαχτεί μία λάμπα δημοτικού φωτισμού πρέπει να κάνουμε τάμα, μιας και όποτε επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία το Δήμου δεν απαντά κανείς.

Ακούει ή μάλλον δεν τα βλέπει κανείς από το Δήμο Αγρινίου τα χάλια του δρόμου;
Η κάνουν ότι δεν τον βλέπουν.

Αλλά θα θέλαμε να μας πουν οι υπεύθυνοι τι θα γίνει αν στο συγκεκριμένο δρόμο γίνει ένα ατύχημα ,μιας και κυκλοφορούν παιδιά με ποδήλατα.Τότε, θα τρέξουνε όλοι.
Ίσως να φταίμε κι εμείς οι κάτοικοι που έχουμε αυτοκίνητα ,ενώ δε θα έπρεπε. Τα δημοτικά μας τέλη όμως τα πληρώνουμε.Και από τη στιγμή που τα πληρώνουμε «απαιτούμε» και ο Δήμος Αγρινίου να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες.

Δεν πειράζει εκλογές έρχονται ,μπορεί να είναι ευκαιρία ώστε να επισκευαστεί κάποια στιγμή ο δρόμος.Όχι προσωρινά με σκέπασμα των λακκουβών με λίγη πίσσα που με τη πρώτη βροχή θα φύγει αλλά να γίνει κανονική επισκευή του δρόμου.

Ας ελπίσουμε ότι κάποιος υπεύθυνος θα ενδιαφερθεί και για τη δικιά μας περιοχή που τόσα προβλήματα έχει.Π.χ ο δρόμος στον οποίο αναφερόμαστε αλλά και στη λαϊκή που γίνεται κάθε Πέμπτη.Η δυσοσμία που υπάρχει μετά το τέλος της λαϊκής δεν περιγράφεται.

Η καθαριότητα από πλευράς Δήμου, μετά την λήξη της λαϊκής μισή και αναίσθητη.Ενας υπεύθυνος δεν μπορεί να έρθει μετά το τέλος της λαϊκής για να δει τη δυσοσμία που υπάρχει.Κανένας τίποτα. Συζητάνε για μεταφορά των δύο άλλων λαϊκών αγορών της πόλης.

Αυτή που γίνεται στη Βλαχερνών έπρεπε να είναι σε άμεση προτεραιότητα για μεταφορά αφού ο δρόμος είναι στενός και ακατάλληλος για τέτοια δουλειά.

Η΄τουλάχιστον κάθε τρεις με τέσσερις μήνες να αλλάζει γειτονιά .Δηλ.τέσσερις μήνες στη Βλαχερνών και τέσσερις μήνες αλλού.Όπως γίνεται στις περισσότερες πόλεις.

Αλλά δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Δε πειράζει.Είπαμε εκλογές έρχονται.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε πάλι.Αλλά αν χρειαστεί τότε το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις μιας και θα το προωθήσουμε και σε μέσα της πρωτεύουσας.

Γρηγόρης Φωλιάς.
Θεόδωρος Σίμος
Γιάννης Ζήσης
https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: