Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο συμπαρίσταται και συμμετέχει στη δράση-διαμαρτυρία της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου

Στο ύψος της Ε.Ο. μπροστά στο ΚΤΕΛ θα παρατάξει τις μηχανές ως διαχωριστικό διάζωμα

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ δηλώνει την συμπαράσταση του και την συμμετοχή του στη δράση-διαμαρτυρία, που έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου και καλεί την τοπική κοινωνία να δυναμώσει με την παρουσία της την πρωτοβουλία.

Αυτή η κοροϊδία των ανευθυνοπεύθυνων πρέπει να σταματήσει τώρα για να μπει τέρμα σε αυτή την καρμανιόλα της εθνικής οδού.

Έχουμε πολλές φορές διατυμπανίσει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η κατασκευή τουλάχιστον τριών πεζογεφυρών (νοσοκομείο, διασταύρωση «Αι Γιάννη Ριγανά», ΚΤΕΛ), η άρση των μονίμων τσιμεντένιων διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων, ο επαρκής ηλεκτροφωτισμός όλου του μήκους του οδικού τμήματος από Ερμίτσα μέχρι τον κόμβο Αμαλίας, η τοποθέτηση κατάλληλου και ασφαλούς διαχωριστικού στο κέντρο του οδοστρώματος, η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς και των κόμβων που προέβλεπε η εργολαβία και οι οποίοι ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί, η κατασκευή πεζοδρόμου που να ενώνει τις σχολές του ΟΑΕΔ με την πόλη του Αγρινίου, η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ερμίτσα, καθώς και η δημιουργία προσβάσεων ομαλής σύνδεσης των παράδρομων.

Τέλος χωρίς καθυστέρηση απαιτείται ριζική μελέτη, ανακατασκευή και βελτίωση του επίμαχου τμήματος της εθνικής οδού με ισάξια κριτήρια σχεδιασμού τη λειτουργικότητα και την επικινδυνότητα.
Η ανακοίνωση της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου:

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, στην προσπάθειά της να συνδράμει στην κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων σχετικά με την εξαιρετικά επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά όσοι κυκλοφορούμε με οχήματα ή πεζή έμπροσθεν του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας, απέστειλε στην Δ.Ε.Σ.Ε. Πατρών, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, καθώς και στο Γραφείο Δημάρχου την παρακάτω επιστολή με θέμα «Aιτήματα για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας, αναφορικά με την πρόσβαση στο ΚΤΕΛ Α.Ε. και την κυκλοφορία στο ύψος της Εθνικής Οδού, όπου αυτό στεγάζεται»
Αξιότιμοι κ.κ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου. Ο λόγος της παρούσας επιστολής, δεν είναι άλλος από την επισήμανση μιας χρόνιας και επικίνδυνης κατάστασης, αναφορικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των πεζών στην εθνική οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, στο ύψος του ΚΤΕΛ Α.Ε. και η ανάγκη για την εύρεση λύσης.
Από την έναρξη της λειτουργίας του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες δεκάδων σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ σε πολλά από αυτά υπήρξαν και νεκροί. Οι λόγοι για αυτά πολλοί. Οι κυριότεροι ωστόσο εντοπίζονται στο ότι:
1) Η διπλή διαχωριστική γραμμή δεν αποτρέπει τους οδηγούς (επαγγελματίες η μη) από το να διασχίζουν κάθετα το δρόμο, εισερχόμενοι ή εξερχόμενοι από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
2) Η απουσία πεζογέφυρας, δεν αφήνει στους πεζούς άλλη δυνατότητα από το να διασχίσουν κάθετα το δρόμο στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., σε ένα σημείο καρμανιόλα.
3) Η έλλειψη εναλλακτικής χρηστικής πρόσβασης πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ. (υπάρχει δρόμος χωρίς ασφαλτοκάλυψη), οδηγεί τους οδηγούς σε επικίνδυνους ελιγμούς για να κερδίσουν χρόνο.
4) Δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, για την έξοδο των οχημάτων από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
Προκειμένου να εκλείψουν, στο μέτρο του δυνατού, οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν τις συνθήκες ατυχημάτων, ως Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, προτείνουμε:
1) Την τοποθέτηση σταθερού πλαστικού διαχωριστικού (όχι κολονάκια) των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ώστε να αποτραπεί η κάθετη διάσχιση των οχημάτων προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
2) Τη δημιουργία πεζογέφυρας στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
3) Την ασφαλτοκάλυψη της οδού που ξεκινά πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και καταλήγει στον κυκλικό κόμβο εισόδου νοτιοδυτικά της Πόλης του Αγρινίου, ώστε να δημιουργηθεί μια χρηστική εναλλακτική πρόσβαση, προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., αποσυμφορώντας ταυτόχρονα την πρόσβαση έμπροσθεν αυτού.
4) Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη έμπροσθεν του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό.
Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, στο βαθμό που τους αναλογεί εκ του νόμου, να μεριμνήσουν και να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό, προς τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και όποιον άλλων μέτρων θεωρούν ότι απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια άκρως επικίνδυνη και θνησιγενής κατάσταση.
Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα που συμβαίνουν , στο ύψος της Εθνικής οδού κατά μήκος του ΚΤΕΛ θα παρατάξει τις μηχανές ως να υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα για χρονικό διάστημα μισής ώρας και συγκεκριμένα από ώρας 14.30μμ-15.00μμ επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται όλα τα μελή της λέσχης και όσοι φίλοι της λέσχης θέλουν να συμμετέχουν στη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά μήκος του κτελ Αγρινίου παρακαλούνται να παρευρεθούν 20/4/2016 τέταρτη μεσημέρι 2 μμ στα γραφεία της λέσχης στο παλαιό σταθμό του τρένου
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ
https://www.facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: