Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"Καρμανιόλα" ο δρόμος προς Αϊ Βλάσση μετά τις βροχοπτώσεις του Μαρτίου

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ», ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Τραινάκι του τρόμου αποτελεί πλέον για τους κατοίκους των Παρακαμπυλίων και τους επισκέπτες ο δρόμος που οδηγεί προς τα όμορφα ορεινά χωριά της περιοχής. Η κατ” ευφημισμόν Εθνική Οδός Αγρινίου-Καρπενησίου, η οδήγηση κατά μήκος της οποίας θυμίζει εδώ και δεκαετίες «επικίνδυνο άθλημα», παρουσιάζει το τελευταίο δεκαπενθήμερο επιπλέον προβλήματα.
Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, οδήγησαν σε καταπτώσεις εδάφους και καθιζήσεις, σε δύο σημείο επί της Εθνικής Οδού , αλλά και σε σοβαρά προβλήματα στον δρόμο που οδηγεί προς τις κατασκηνώσεις του Αγίου Βλασίου (φωτο).


«Τα αυτοκίνητα περνούν… με δική τους ευθύνη πλέον. Γενικά μιλάμε για το πιο απαρχαιωμένο δίκτυο. Εμείς έχουμε επανειλημμένα ενοχλήσει δήμο και Περιφέρεια με το θέμα αυτό. Οι πρόεδροι των χωριών του πρώην δήμου Παρακαμπυλίων στείλαμε σε διάστημα ενός μήνα δύο έγγραφα για τα μεγάλα προβλήματα του οδικού δικτύου. 
Γιατί δεν είναι μόνο οι καθιζήσεις του τελευταίου διαστήματος. Είναι και πολλά ακόμη. Πρέπει να κοπούν, ας πούμε τα κλαδιά από τον δρόμο. Δεν έχουμε ορατότητα. Νταλίκα να έρχεται από την άλλη, δεν βλέπεις τίποτα», λέει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χούνης κ. Στάθης.
b50ed5d3-c621-47a7-80fb-36086099bbdc
d2f93273-12cb-4913-a7b4-8f1e79622ba5
Αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βλασίου κ. Πολυχρόνης εξηγεί πως ο δρόμος έχει ουσιαστικά κοπεί και αναφέρει πως πρέπει να γίνουν  άμεσα σοβαρές παρεμβάσεις: «στείλαμε σε δήμο και Περιφέρεια φωτογραφίες, έγγραφα, τα πάντα. 
Ήρθε μηχανικός από τον δήμο και είδε τις ζημιές, ενώ εστάλη και από την Περιφέρεια μηχάνημα που καθάρισε κάποιες χωμάτινες τάφρους, αλλά αυτό δεν αρκεί», αναφέρει ο πρόεδρος του Αγίου Βλασίου, εκφράζοντας την αγωνία του για το αν ο δρόμος προς τις κατασκηνώσεις θα έχει αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.
Με το από 26/2/2016 έγγραφό τους προς την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας , πέντε πρόεδροι των Παρακαμπυλίων αναφέρονταν στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος: «Σας γνωρίζουμε ότι το οδόστρωμα της Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, σε αρκετά σημεία είναι σε κακή κατάσταση (συνεχόμενες λακκούβες) , με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να μας εκφράζουν έντονα παράπονα τόσο για την επικινδυνότητα όσο και τις ζημιές που προξενούνται στα οχήματά τους (κακή κατάσταση ασφαλτοτάπητα , λακκούβες κλπ). Σας παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε άμεσα τμηματική ασφαλτόστρωση της ανωτέρω Ε.Ο. για τη βελτίωση της βατότητας αυτής προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και πρόκλησης ζημιών στα διερχόμενα οχήματα».
Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, υπήρξε και δεύτερο έγγραφο, στις 16/3, με θέμα τη συντήρηση της Ε.Ο. Αγρινίου -Καρπενησίου. Αναλυτικά αναφέρονταν από τους προέδρους: «Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και το γεγονός ότι δεν έχουν καθαριστεί οι χωμάτινοι τάφροι απορροής των όμβριων υδάτων εκατέρωθεν της Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου παρατηρήθηκε το φαινόμενο μεγάλης και ανεξέλεγκτης ροής των όμβριων εντός και κατά μήκος του δρόμου και ειδικότερα από Καμαρούλα έως Ποταμούλα Τριχωνίδας με αποτέλεσμα να συμβούν πολλά τροχαία ατυχήματα θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών. 
Το γεγονός ότι οι χωμάτινοι τάφροι του εν λόγω δρόμου δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος έχει σαν αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα, μη έχοντας διέξοδο διαφυγής και καθίσταται η διέλευση των οχημάτων επικίνδυνη.
Δεδομένου ότι μία τέτοια παρέμβαση καθαρισμού των χωμάτινων τάφρων δεν έχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση , παρακαλούμε όπως, άμεσα, προβείτε στον καθαρισμό της».
6b65a2c1-c8f7-4e5a-a598-afe131976521
9e1163b7-d992-453e-8927-acf1cba7d364

Δεν υπάρχουν σχόλια: