Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Φωτορεπορτάζ από τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού των 190 χρόνων από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων


Τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους εκπροσώπους των Πρεσβειών και τους Δημάρχους των αδελφοποιημένων Δήμων που συμμετέχουν στον εορτασμό των 190 χρόνων από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Μουσείο Ιστορίας στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.


Μετά την υποδοχή ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνου στο Μνημείο Φιλελλήνων εντός του Κήπου των Ηρώων.

Το μεσημέρι, η Ιερή Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Τίμιος Σταυρός Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών μεταφέρθηκαν με τιμές στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, καθώς επίσης στο σημείο όπου ετάφη ο Ιωσήφ Ρωγών.

pol-mes-exod-kyv3pol-mes-exod-kyv4pol-mes-exod-kyv5pol-mes-exod-kyv6pol-mes-exod-kyv7pol-mes-exod-kyv8pol-mes-exod-kyv9pol-mes-exod-kyv10

http://www.agriniopress.gr/

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα ως ακολούθως:
6:30 µ.µ Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο θα χοροστατήσειο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίαςκ.κ. Κοσµάς.6:45 µ.µ.Πέρας προσέλευσης Επισήµων.

7:30 µ.µ.Εκκίνηση ποµπής από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναότου Αγίου Σπυρίδωνος και µετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.
•∆έηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση,Βουλή των Ελλήνων, Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδαως τιµώµενη χώρα, Ένοπλες ∆υνάµεις, Σώµατα Ασφαλείας,∆ικαστικό Σώµα, Ακαδηµία Αθηνών, Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας,∆ήµο Ανατολικής Μάνης ως τιµώµενος αδελφοποιηµένος ∆ήµοςκαι ∆ήµαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
•Βράβευση των νικητών του 70ου ∆ρόµου Θυσίας.
•Πανηγυρικός από το ∆ήµαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,κ. Νικόλαο Καραπάνο.
•Αναπαράσταση της ανατίναξης του ∆ηµογέροντα Χρήστου Καψάλη.Συµµετέχει η χορωδία του Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου Ιεράς ΠόλεωςΜεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού ∆ιευθυντήκ. Σπύρου Χολέβα.

10:30 µ.µ.∆εξίωση στη Λέσχη Αξιωµατικών Φρουράς Μεσολογγίου από τον Ανώτερο ∆ιοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγµατος Ευζώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: