Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με την επίσκεψή του το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» επισκέφθηκε την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016, στην Έδρα του στο Μεσολόγγι, ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της τελετής στον κήπο των Ηρώων, της 190ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κύριο Νίκο Καραπάνο, και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποδέχθηκαν στην είσοδο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» η Πρόεδρός του κ. Διονυσία Σαμαντά με δύο εκπαιδευόμενους νέους με νοητική υστέρηση, καλωσορίζοντάς τον με λουλούδια.

Επίσης τον υποδέχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου, τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής, μέλη του Σωματείου του Εργαστηρίου και οι εργαζόμενοι.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στα εργαστήρια κατάρτισης και στους χώρους του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όπου και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ποιότητα των εργοτεχνημάτων των εκπαιδευομένων νέων.

Οι εκπαιδευόμενοι Νέοι, στο χώρο της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο στο β’ όροφο της Έδρας του Φορέα, υποδέχθηκαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα και ένα δυναμικό, συγχρονισμένο χαιρετισμό, «Καλώς ήλθατε κύριε Πρόεδρε». Ο Πρόεδρος, ανταπέδωσε με λόγια πατρικά, γεμάτα αγάπη.

Ευχαρίστησε για την υποδοχή και συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους νέους για την όλη τους παρουσία, εξαίροντας τα υπέροχα έργα τους με την επιμελημένη δουλειά.

Τόνισε τη σημασία του έργου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», που αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός, ξέρει και στις δύσκολες ώρες να επιδεικνύει αλληλεγγύη και προσφορά. Τόνισε δε την υποχρέωση της πολιτείας να βρίσκεται δίπλα σε έργα ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας.

Στη συνέχεια τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κυρία Διονυσία Σαμαντά, η οποία τόνισε τη χαρά όλων των παρευρισκομένων και εξήρε τη σημασία της επίσκεψης του πρώτου, τη τάξει, πολίτη της χώρας . Επεσήμανε δε και την ανάγκη να νιώθουν οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας με την πληγωμένη νοημοσύνη την παρουσία της Πολιτείας κοντά τους.

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ευχαριστεί θερμότατα τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την υψηλή τιμή και το κύρος που προσέδωσε στο φορέα μας με την επίσκεψή του, η οποία θα καταγραφεί στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: