Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ξανάρχισε η διακίνηση μεταναστών μέσω Δυτικής Ελλάδας; - 45 Σομαλοί εντοπίστηκαν χτες στη Βελά Αστακού


Yπόθεση που γεννά πολλά ερωτηματικά και έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας αποτελεί η παρουσία 45 ατόμων ,με καταγωγή από τη Σομαλία, στην παραθαλάσσια περιοχή Βελά της Αιτωλοακαρνανίας,ανάμεσα στον Αστακό και τον Μύτικα.

Η αστυνομία πληροφορήθηκε  τις απογευματινές ώρες χθες την παρουσία των αλλοδαπών και έσπευσε στο σημείο. Εν συνεχεία τα 45 άτομα , άνδρες και γυναίκες, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Aιτωλίας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαθέτουν υπηρεσιακά σημειώματα για προσωρινή παραμονή στη χώρα. Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία για διακίνηση σε βάρος κάποιων εκ των προσαχθέντων, ενώ σε εξέλιξη είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Ωστόσο η αστυνομική έρευνα καλείται να φωτίσει τις πτυχές αυτής της ιστορίας. Από ποιους και γιατί μεταφέρθηκαν στο παραλιακό αυτό σημείο οι αλλοδαποί;

Ως γνωστόν τα συγκεκριμένα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν από διακινητές για μεταφορά μεταναστών στην Ιταλία, ενίοτε με τραγικά αποτελέσματα.

Αν και για ένα διάστημα ωστόσο η διακίνηση από την εν λόγω περιοχή «πάγωσε», μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων εκτιμήθηκε πως είναι θέμα χρόνου τα κυκλώματα να επανακάμψουν στη Δυτική Ελλάδα.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: