Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ανθρακες ο θησαυρός στην Καλλιθέα Τριχωνίδας


Στην Τ.Κ. Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου βρέθηκε χθες το agrinioreport.com, μετά από πληροφορίες για εκσκαφή με σκοπό την ανέβρεση ενός κρυμμένου θησαυρού – Άκαρπες απέβησαν τελικά οι προσπάθειες που ολοκληρώθηκαν σήμερα.

DSC_0675Ο υπάλληλος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Αιτ/νίας κ. Δάλλας Γεώργιος που επέβλεπε τις εργασίες στο σημείο μίλησε στο agrinioreport.com για την όλη διαδικασία:
«Ήρθαμε εδώ μετά από αίτηση ιδιωτών της Καλλιθέας για βάσιμες πληροφορίες για την ύπαρξη θησαυρού από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δόθηκε η άδεια από τον Ιδιωτικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και κάνουμε την εκσκαφή.

Θα γίνει μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης και είτε θα προχωρήσουμε είτε θα σταματήσουμε, ανάλογα τι θα δείξουν τα στοιχεία. Αν δεν βρεθεί κάτι θα κλείσουμε εντελώς την υπόθεση γιατί το σημείο εδώ έχει ερευνηθεί από όλες τις πιθανές πλευρές. Στο σημείο υπήρχε παλιά ένας δρόμος, ένα μικρό μονοπάτι για την ακρίβεια, από το οποίο περνούσαν τα ζώα για να πάνε προς το Καρπενήσι και ένα παλιό γεφύρι.DSC_0677
Οι πληροφορίες για την ύπαρξη θησαυρού από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν αυτό το σημείο. Εάν βρεθεί κάτι θα γίνει διαμοιρασμός του θησαυρού ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιώτες». 
Ο κ. Δάλλας μάλιστα τόνισε πως: «καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση που κάποιοι έχουν πληροφορίες βάσιμες για ύπαρξη αντικειμένων αξίας, καλό θα είναι να επικοινωνούν με την το Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Αιτ/νίας  και να παίρνουν την νόμινη άδεια ώστε να γίνονται τέτοιες εργασίες. Όπως ακριβώς έπραξαν και οι συμπολίτες μας στην προκειμένη περίπτωση που βρισκόμαστε εδώ σήμερα».
Το agrinioreport.com επικοινώνησε σήμερα , μιας και ήταν η δεύτερη και τελευταία μέρα των προσπαθειών ανεύρεσης του θησαυρού, με τον κ. Παναγιωτόπουλο Χρήστο, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και ενημερώθηκε ότι τελικά οι εργασίες και οι όποιες επεμβάσεις στην περιοχή σταμάτησαν εντελώς γιατί αν συνέχιζαν υπήρχε περίπτωση να αλλοιωθεί μέρος του δρόμου.P60418-094303
Οι ανασκαφές στην περιοχή έγιναν για τρίτη φορά μετά από το κάλεσμα ιδιωτών. Τελικά δεν βρέθηκε θησαυρός όπως φημολογούνταν ότι υπήρχε στα σημεία της περιοχής.
DSC_0674
DSC_0673
DSC_0678
33
Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ από το ΓΕΓΟΝΟΣ τον Αύγουστο του 2013
Αναζητώντας θησαυρό στην Καλλιθέα Τριχωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: