Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η καλύτερη φετινή 11άδα του Παναιτωλικού


του Θάνου Δημάτσα
Το πρόσημο της φετινής χρονιάς δεν είναι θετικό και δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε, όταν ο πρώτος στόχος της σεζόν ήταν τα πλει οφ και μετά από λίγες εβδομάδες, ούτε καν στο μισό του πρώτου γύρου έφτασε να είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Γενικώς, ήταν μια χρονιά για τον Παναιτωλικό με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και πολλά διδάγματα για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αγρινίου. Μέσα σε αυτή την χρονιά, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να κάνει πάρα πολλές δοκιμές στο βασικό σχήμα, υπήρξαν ορισμένοι παίκτες που ξεχώρισαν και από το JOINSPORTS σας παρουσιάζουμε την καλύτερη ενδεκάδα.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ – Δημήτρης Κυριακίδης
Ήρθε το καλοκαίρι από την Ξάνθη ως ο αντικαταστάτης του Ράφαελ, αλλά ο Πόντες δεν τον υπολόγιζε καθώς ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον Μανώλη Στεφανάκο και από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν έχασε ποτέ τη θέση του κάτω από τα δοκάρια παρά μόνο σε δύο ματς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό που αποβλήθηκε και στο τελευταίο ματς της σεζόν με τον Γιάννη Μαντζουράκη να επιλέγει τον Κριστιάνο, στην πρώτη του συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης πήρε αρκετές φορές τον τίτλο του MVP και χάρισε μερικές καταπληκτικές αποκρούσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί του. Ο Κυριακίδης είναι η Νο1 επιλογή για τα γκολ ποστ και τη νέα χρονιά, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Άλλωστε, δεσμεύεται με συμβόλαιο, εκτός κι αν έρθει στα γραφεία της ΠΑΕ Παναιτωλικός μια πολύ συμφέρουσα πρόταση και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας δεν μπορεί να την αγνοήσει.
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ – Γιώργος Μύγας
Η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος στις βασικές επιλογές. Όταν ήρθε ο Γιάννης Μαντζουράκης του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και από το εντός έδρας παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Μύγας είναι βασικός και αντικαταστάθηκε μόνο σε τρία ματς που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας από κάρτες. 
Ο Γιώργος Μύγας με τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναιτωλικού, όχι μόνο κατάφερε να τον αποδεχτούν οι οπαδοί του Παναιτωλικού που μέχρι πρότινος έδειχναν ένα δισταγμό στο να αποδεχτούν τη… νεολαία του Αγρινίου. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Μύγας κατόρθωσε να κάνει και τους άλλους να ασχολούνται μαζί του, όπως για παράδειγμα ιταλικές ομάδες που έδειξαν ένα ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ – Κέβιν
Η μοναδική αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι ο Ισπανός, που είναι και ο εκτελεστής των στημένων φάσεων. Το συμβόλαιο του Ισπανου εκπνέει το καλοκαίρι και αν το «deal» δεν έρθει η ομάδα του Παναιτωλικού θα πρέπει να ψάξει πάρα πολύ για να βρει κάτι το αντίστοιχο στην αγορά, αν και με κάποιο τρόπο θα βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Back up του Κέβιν είναι ο Σίμος Ρουνπουλάκου, που τον αντικατέστησε στα τελευταία ματς, αλλά έδειξε πως θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμη για να διεκδικήσει στο μέλλον φανέλα βασικού.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ – Γιώργος Κούσας
Ο αρχηγός του Παναιτωλικού ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής 2.637 στον αριθμό και από το ρόστερ είναι μέσα στις πιο αξιόπιστες λύσεις. Το συμβόλαιό του εκπνέει σε λίγο καιρό, όμως ο Κούσας κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Παναιτωλικού και θα κλείσει την καριέρα του στο Αγρίνιο.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ – Γρηγόρης Μάκος
Ήρθε στον Παναιτωλικό ως αμυντικό χαφ, αλλά ο Μαντζουράκης τον έκανε κεντρικό αμυντικό και μαζί με τον Κούσα ταίριαξαν από την πρώτη στιγμή και όταν ο Παπάζογλου τραυματίστηκε ο Μάκος γύρισε στη φυσική του θέση και τα πήγε εξίσου καλά. Η εμπειρία που προσδίδει στο ρόστερ είναι ένα σημαντικό αγαθό για την ομάδα και για τη νέα χρονιά.
ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ – Τάσος Παπάζογλου
Ο «Παπ» είχε τον ρόλο της «σκούπας» στο βασικό σχήμα της ομάδας, δηλαδή κινούνταν μπροστά από τα δύο στόπερ και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού τη νέα χρονιά. Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως κεντρικος αμυντικός και ο Μαντζουράκης τον έκανε αμυντικό χαφ. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά σε αυτή τη θέση και φέτος ειδικά τα πήγε περίφημα.
ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ – Μάρκος Πάουλο
Ο Βραζιλιάνος έκανε κι εκείνος ένα καλό πρωτάθλημα. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, με επιθετικές αρετές και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ιστορικό τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ, που ο Παναιτωλικός δεν είχε κερδίσει ποτέ σε οποιαδήποτε έδρα. Μαζί με τον Ουάρντα ,ο Πάουλο ήταν από τους ξένους που ήρθαν φέτος και έκαναν την διαφορά στο ρόστερ της ομάδας.
ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ – Λεάντρο Κάπελ
Αν ο Λουκας Βιγιαφάνιες δεν πήγαινε στον Παναθηναϊκό, ο Ολλανδός δεν θα είχε θέση βασικού και αυτό πολύ απλά δεν είχε μια ισορροπία στην απόδοσή του. Επιλέγεται, όμως στην καλύτερη ενδεκάδα του Παναιτωλικού για φέτος, λόγω ότι έχει κάποιες αρετές όπως η ταχύτητα και η διεισδυτικότητα που δεν την έχουν πολλοί παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ – Αμρ Ουάρντα
Ο Αιγύπτιος είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας. Μέσα στη χρονιά πέρασε πολλά. Κάποια στιγμή τον έπιασαν τα… ψυχολογικά του και στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Ηρακλή σκόραρε και ξέσπασε, ενώ έδειξε την αξία του στο παιχνίδι με την Ξάνθη, που το γύρισε μόνος του.

Είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναιτωλικού και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και από την Ιταλία και από το Βέλγιο και από την Γαλλία, μένει να δούμε αν στη μεταγραφική περίοδο αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό, ή αν θα διανύσει τη δεύτερη του σεζόν στο Αγρίνιο.
ΔΕΚΑΡΙ – Οσμάρ Φερέιρα
Ήρθε τον Γεναρη, δεν έχει δείξει ακόμα όλη του την γκάμα, όμως διαθέτει μεγάλη εμπειρία και πλούσιο ταλέντο και τη νέα χρονιά θα μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα και αυτό διότι θα κάνει προετοιμασία με τον Παναιτωλικό και θα έχει προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες της ομάδας.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – Μάρκο Μαρκόβσκι
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ. Ο πρώτος του γύρος ήταν πολύ παραγωγικός, στο δεύτερο όμως δεν τα πήγε και τόσο καλά. Τον έριξε πολύ ψυχολογικά η ευκαιρία που έχασε στο ματς με τον Πανιώνιο και φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που έχασε αυτά που δεν χάνονται. Παρόλα αυτά ήταν και είναι η Νο1 επιλογή του Γιάννη Μαντζουράκη για τη θέση του σέντερ φορ.
http://www.joinsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: