Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πανηγυρική άνοδος του Ιωνικού στην Α2 (φωτο & βίντεο)


Μεγάλη βραδιά για το Αγρινιώτικο Βόλλεϋ αυτή του Σαββάτου 9 Απριλίου, καθώς οι κοπέλες του Ιωνικού έφεραν την ομάδα στην Α2, κάτι που μπορεί να φέρει το άθλημα πολύ ψηλά στην περιοχή μας, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Οι παίκτριες της Ελένης Λεγάτου νίκησαν 1-3 σετ στον δεύτερο αγώνα των play off, αποσπώντας τα εύσημα ακόμα κι από τους ηττημένους, που διέθεταν μια επίσης καταπληκτική ομάδα. «Υπέκυψαν», όμως, στην ομάδα του Αγρινίου η οποία από το καλοκαίρι δούλεψε με συνέπεια την επίτευξη ενός τόσο υψηλού στόχου.

Οι κοπέλες του Ιωνικού δεν ήταν μόνες στην Πρέβεζα. Τις ακολούθησαν περίπου 50 φίλοι της ομάδας, δηλώνοντας την παρουσία τους σε δύσκολες στιγμές ενός (για μία ακόμα φορά) αξέχαστου αγώνα. Περίπου στις 22:45 η ομάδα έπαιρνε στον 98ο πόντο της και τελείωνε το παιγνίδι, με αποτέλεσμα να πανηγυρίζουν όλοι μαζί τον θρίαμβο στο παρκέ.

Ένας θρίαμβος που και πάλι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, ειδικά όταν η Ζυγούρη τραυματίστηκε πολύ νωρίς κι ο Ιωνικός έχασε μια πολύ αξιόπιστη παίκτρια σε άμυνα και επίθεση. Τα υπόλοιπα κορίτσια δεν το έβαλαν κάτω, όσες χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν το «είναι» τους στον αγώνα και το μάτι τους «γυάλιζε». Ακόμα και η 47χρονη Δήμητρα Γαλήνα έβαλε την «υπογραφή» της όταν χρειάστηκε να δώσει λύσεις!

Η Μποτσάκη ήταν πραγματικά αθλήτρια για… σεμινάριο. Ορισμένα καρφιά της τρόμαζαν τις αντιπάλους και παρέπεμπαν σε πολύ ανώτερο επίπεδο Βόλλεϋ, ενώ «δήλωνε» συνεχώς ότι δεν δέχονταν να φύγει ηττημένη από το γήπεδο.

«Εγκέφαλος» και σχεδόν αλάνθαστη η Σαρδελή, υποδειγματική πασαδόρος και εξαιρετική στο μπλοκ. Ίσως η καλύτερη φετινή Παπανίκου εμφανίστηκε στο παιγνίδι αυτό, με πόντους και μπλοκ που έδιναν κυριαρχία και πλουραλισμό στον Ιωνικό.

Η Καλαμπούκα με ψύχραιμες τις περισσότερες υποδοχές της όταν η μπάλα «έκαιγε», πειθαρχημένη απόλυτα η Λογκιζίδου, Τζωρτζοπούλου και Δημητράντζου με σημαντικές ενέργειες. Και βέβαια η κόουτς Ελένη Λεγάτου να «ζει» τον αγώνα κάθε του στιγμή, να «ντοπάρει» τις παίκτριές της και παράλληλα σε ρόλο «στρατηγού» να καθοδηγεί.

Κυριαρχία στον αγώνα
Από τα πρώτα κτυπήματα της μπάλας ο «αέρας» του ΔΑΚ της Πρέβεζας «μύριζε» τη νίκη του Ιωνικού. Οι κοπέλες της Αγρινιώτικης ομάδας κέρδιζαν ποιοτικούς πόντους κι έχαναν κάποιους άλλους από ατυχία ή απροσεξία, σημείο που έδειχνε πως όλα θα πάνε καλά με λίγη προσοχή.

Η Μποτσάκη σταθερή σε όλα, η Ζυγούρη με απίθανες άμυνες, η Σαρδελή «μαέστρος» και οι γηπεδούχες έμοιαζαν κάποιες φορές σαστισμένες, αφού ακόμα και η ικανότατη Ντάκουλα του Φιλαθλητικού δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα από την αρχή στο πρώτο σετ, έφτασε στο 10-13 και οι γηπεδούχες κατάφεραν να κάνουν το 17-17. Μετά το 18-18 δεν μπορούσαν να αντισταθούν περισσότερο και η ομάδα του Αγρινίου με καταιγιστική παρουσία έκανε το 20-25.

Το δεύτερο σετ ήταν αποφασιστικής σημασίας για την Πρέβεζα, που έβλεπε πως βρέθηκε σε… δύσκολη θέση. Ο τραυματισμός και στη συνέχεια η αποχώρηση της Ζυγούρη και τα «παιδικά» λάθη των διαιτητών στο τέλος έφεραν το 1-1 σετ. Στο μεταξύ ανέβασε στροφές και η Ντάκουλα, συνέχισαν να είναι καλές η Γιάγια με την Κουτσογιαννοπούλου αλλά οι γηπεδούχες πήραν σημαντικές βοήθειες και από Μπαρμπούδη – Ράπτη.

Το 6-3 ήταν καλό ξεκίνημα για τον Φιλαθλητικό, αλλά ο Ιωνικός επανήλθε για το 6-6. Το σκορ έφτασε στο 12-11, αυξήθηκε στο 15-12 και πήγε μέχρι το 20-20. Στο 23-22 οι διαιτητές τα έκαναν… αντάρα. Τρία αψυχολόγητα «σφυρίγματα» χάλασαν το ρυθμό του αγώνα (αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω τραγικό λάθος τους κατά του Ιωνικού κι αμέσως τον αδίκησαν ξανά με νέο λάθος). Το σκορ του σετ 25-23 και 1-1 στα σετ.

Από το 3-3 του τρίτου σετ το σερβίς της Μποτσάκη ήταν η αφετηρία για το 3-8 και κάπου εκεί η Δήμητρα Γαλήνα ήρθε να δώσει τις λύσεις που χρειάστηκε η Λεγάτου στην επίθεση. Η Παπανίκου με έξοχες προσπάθειες συνέβαλε τα μέγιστα για να πάρει διαφορά ο Ιωνικός που προηγήθηκε 5-12 και την κρατούσε έως το 16-19.

Καλή ομάδα η Πρέβεζα πλησίασε προσωρινά (19-21 και 22-23) αλλά ο Ιωνικός είχε ταξιδέψει για να τελειώσει την υπόθεση της ανόδου και πήρε το σετ 22-25.

Η Α2 είχε ήδη… φτάσει στο ραντεβού κι απλά περίμενε λίγο τον Ιωνικό. Έπρεπε να πάρει ένα ακόμα σετ η ομάδα του Αγρινίου κι αυτό ήταν το τέταρτο της αναμέτρησης. Το ότι τα κορίτσια τις Λεγάτου, μετά το 9-9, βρέθηκαν πίσω 12-9, και 17-13 αποδείχθηκε μόνο ένα στοιχείο της «μαγείας» του Βόλλεϋ. Η συνέχεια ήταν το 17-16 και το 18-20, που έστειλε τους φίλους του Ιωνικού στην… εκκίνηση για να βρεθούν στο παρκέ όταν το 19-23 μετατράπηκε σε 21-25 και 1-3 σετ!!!

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ζήσης): Μπαρμπούδη, Μπακάλη, Πιέτα, Κοσμίδου Α., Ράπτη, Ντάκουλα, Πεπόνη, Παλαμαρίδη, Κουτσογιαννοπούλου, Γιάγια, Κοσμίδου Β., Αγκάλι, Διαμάντη, Σοφιανού.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Λεγάτου): Τζωρτζοπούλου, Ζυγούρη, Σαρδελή, Μποτσάκη, Παπανίκου, Δημητράντζου, Λογκιζίδου, Σταμουλακάτου, Ασλανίδη, Μπέτσα-Βέτσα, Γαληνά, Καλαμπούκα.

Δείτε τα βίντεο του αγώνα και τους πανηγυρισμούς 





Φωτογραφίες:


από το http://sportait.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: