Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η γραφειοκρατία… βάζει «χειρόφρενο» σε δωρεά λεωφορείου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου!


Επιχειρηματίας της περιοχής δωρίζει το όχημα αλλά η γραφειοκρατία «παγώνει» κάθε ενέργεια!

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δημοσίας Υγείας και Πρόνοιας Αντώνη Χαροκόπου για το θέμα .

Την γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους, τα παράδοξά της και
τις προφάσεις εν αμαρτίαις…. αντιμετωπίζουν γονείς παιδιών με αναπηρία στο Αγρίνιο, αλλά και Αγρινιώτης επιχειρηματίας που προσφέρεται να δωρίσει στο Ειδικό Γυμνάσιο Αγρινίου και στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγρινίου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) λεωφορείο 29 θέσεων!

Το λεωφορείο υπάρχει και είναι παροπλισμένο σε φυλασσόμενο χώρο, αλλά όσο και αν επιθυμούν την απόκτησή του τα παιδιά που θα μεταφέρονται με αυτό από και προς τα σχολεία τους, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους, ο νόμος «μπλοκάρει» κάθε διαδικασία!

«Η απόκτηση του λεωφορείου θα διευκολύνει κάθε γονέα και θα εξασφαλίσει την μετακίνηση των παιδιών για πολλά χρόνια, ενώ η Περιφέρεια που πληρώνει την μετακίνησή τους θα εξοικονομήσει χρήματα» επισήμανε στη «Σ» ο Κώστας Λιάτσος του οποίου το παιδί είναι άτομο με Ειδικές Ανάγκες και ο ίδιος είναι εκ των πρωταγωνιστών στις ενέργειες για την απόκτηση του πολυπόθητου λεωφορείου.

Ο κ. Λιάτσος, πρόσθεσε ότι «τώρα οι γονείς καθημερινά ζούμε ένα «Γολγοθά», αφού έχουμε μεγάλη αγωνία καθώς τα παιδιά μας μεταφέρονται στο σχολείο με ταξί, ενώ υπάρχουν και γονείς που μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Με το λεωφορείο θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και δεν θα υπάρχει ούτε το άγχος κάθε χρόνο αν θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να πληρωθεί η μετακίνηση των παιδιών μας στο σχολείο, ούτε άλλα προβλήματα σχετικά με την μετακίνηση. Οι Διευθυντές των δύο σχολείων έχουν ενημερωθεί σε προγενέστερο χρόνο για την προσπάθεια απόκτησης του λεωφορείου, αλλά η ενημέρωση που έχω μας έχει απογοητεύσει. Ωστόσο, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

Το κόλλημα εστιάζεται στο γεγονός, ότι το λεωφορείο δεν είναι δημόσιας χρήσης! Παρότι όμως θα μεταβιβαστεί στο σχολείο ή στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα νομικής φύσεως όπως δηλώνει ο κ. Λιάτσος, τονίζοντας πως «αυτή την ενημέρωση έχουμε από αρμόδιους της περιοχής μας. Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι θα γίνει η μεταβίβαση θα συνεχίζει να υφίσταται το νομικό πρόβλημα. Οι αρμόδιοι μας έχουν ενημερώσει, πως δεν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση και να χρησιμοποιείται το λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών μας από και προς το σχολείο τους. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως αν γίνει η μεταβίβαση στο σχολείο ή στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Η ύπαρξη λεωφορείου θα ανακουφίσει αρκετούς γονείς και πολλά παιδιά, θα βοηθήσει περισσότερο».

Επιπροσθέτως, εκτός του γεγονότος ότι ο επιχειρηματίας είναι πρόθυμος να προσφέρει το 29θέσιο λεωφορείο, συζητείται και η τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένης ράμπας στο λεωφορείο, μέσω της οποίας θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρονται μέχρι και 4 άτομα με αναπηρικά αμαξίδια με πλήρη ασφάλεια.

Στον αντίποδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσια Υγείας και Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος παρεμβαίνοντας για το θέμα, τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο μέσω της «Σ» πως «πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να παρακάμψουμε την κάθε αγκύλωση. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και προς πάσα κατεύθυνση, είτε είμαι αρμόδιος, είτε όχι, ως ευαισθητοποιημένος άνθρωπος ώστε να εκδοθεί η άδεια. Καλώ όσους έχουν γνώση του θέματος να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου, να με ενημερώσουν και να συντονιστούμε για την επίλυση του ζητήματος».

Κώστας Χονδρός
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: