Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε την Ιόνια οδό μέτρο προς μέτρο και μάθετε πόσο θα μας κοστίζει το ταξίδι από το Ρίο μέχρι τα Γιάννενα (βίντεο)


Τα εγκαίνια της Ιόνιας οδού,196 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας συν τη ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ΣΕΑ,χώρους υγιεινής και  24ωρη οδική βοήθεια
έγιναν χτες για δεύτερη φορά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με χαρές,πανηγύρια και υποσχέσεις για μελλοντικά έργα.

Για το κόστος των διοδίων όμως δεν μίλησε κανένας,αλλά καλό είναι να ξέρουμε πως ανέρχεται για το όλο το μήκος της Ιόνιας οδού σε 12,50 ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε και τη Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (που είναι η φυσική είσοδος) και κοστίζει 13,30 ευρώ τότε το ποσό που θα πληρώσει ένας οδηγός για να πάει στα Γιάννενα φτάνει τα  25,80 ευρώ.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο) με συνολικό κόστος για τα αυτοκίνητα σε 12,50 ευρώ. Πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα υπάρχουν πέντε στην αρχή σε (Γαυρόλιμνη, Μεσολόγγι, Κουβαρά, Αρτα και Γοργόμυλο).

Διανύστε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας οδού από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και δείτε όσα πρόκειται να συναντήσετε στο διάβα σας στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός.


Η Ιόνιαα Οδός, διασχίζει δύο περιφέρειες (Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) και 4 νόμους (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων), αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και μειώνει την χρονική απόσταση σε 1 ώρα και 40 λεπτά, από 3 ώρες και 30 λεπτών που χρειαζόταν κάποιος πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: