Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ξέφυγε η κατάσταση: Έριξαν ναφθαλίνη και στο Νυχτερινό Σχολείο Αγρίνιου! - Στο νοσοκομείο καθαρίστρια - Αποκαλυπτική συνέντευξη (ηχητικό)


Πλέον το θράσος των ανήλικων που το τελευταίο δεκαήμερο, έχουν στην κυριολεξία αναστατώσει τα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου, με συνεχείς ρίψεις ναφθαλίνης, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες
διδακτικές ώρες αλλά κυρίως να κινδυνεύουν οι ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως πληροφορήθηκε απόψε το sinidisi.gr ρίψη ναφθαλίνης διαπιστώθηκε νωρίτερα στο Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας για να καταγράψει το συμβάν και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πλέον το ζητούμενο είναι ένα: Η άμεση σύλληψη των δραστών, πριν να είναι πολύ αργά!

3ο Λύκειο Αγρινίου: Στο νοσοκομείο καθαρίστρια από ναφθαλίνη – Αποκαλυπτική συνέντευξη (ηχητικό)

Μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση – Τι δηλώνει στη «Σ» ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Λάππας

Σε επιδημία τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο ρίψης ναφθαλίνης σε Λύκεια του Αγρινίου, από ανεγκέφαλους ανήλικους, απλά και μόνο για να χάσουν μαθήματα, χωρίς να υπολογίζουν ότι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Το ένα κρούσμα διαδέχεται το άλλο το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι, καθαρίστρια του Δήμου μεταφέρθηκε λιπόθυμη στο νοσοκομείο Αγρινίου την Τετάρτη το πρωί, όταν κλήθηκε να καθαρίσει τους χώρους του 3ου Λυκείου, όπου είχαν ρίξει τη ναφθαλίνη. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της και λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο. Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη ενζύμου από τον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.
Για το θέμα, μίλησε στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Λάππας, ο οποίος ζήτησε την εντατικοποίηση των περιπολίων από την πλευρά της Αστυνομίας, ώστε να συλληφθούν οι δράστες, ενώ υποστήριξε ότι σε συνεργασία με σχολικές μονάδες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και εγκατάστασης καμερών.
«Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, που όχι μόνο προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά ελλοχεύει και κινδύνους για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Κάθε χρόνο όταν ξεκινούν τα σχολεία έχουμε τέτοια κρούσματα, και πέρσι μάλιστα είχαμε και σε γυμνάσια του Αγρινίου. 
Είχαν συλληφθεί οι υπαίτιοι και είχαμε λάβει το μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος των συγκεκριμένων μαθητών. Και φέτος έχουμε τα ίδια προβλήματα. Έχουμε δύο κρούσματα ρίψης ναφθαλίνης στο 1ο Λύκειο, και από ένα σε 3ο και 6ο. Το θέμα φαίνεται να έχει παγιωθεί στην πόλη του Αγρινίου. Όχι σε άλλες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας. 
Στο 3ο Λύκειο λιποθύμησε την Τετάρτη το πρωί καθαρίστρια του Δήμου. Πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία και από την Αστυνομία με συχνές περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα σχολεία του κέντρου. 
Μπορεί όμως και ο Εμπορικός Σύλλογος να αναλάβει πρωτοβουλία ενημερώνοντας τα μέλη του, να μην πωλούν ναφθαλίνη σε ανήλικους. Φύλακες στα σχολεία τη νύχτα δεν μπορούν να τοποθετηθούν. 
Κάποιοι Διευθυντές, στα σχολεία των οποίων έριξαν ναφθαλίνη, τη νύχτα μένουν στα σχολεία. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι δουλειά της Αστυνομίας. Πιθανότατα πρόκειται για την ίδια ομάδα μαθητών που προκαλεί αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να λυθεί το θέμα. 
Υπάρχει πάντως γενικότερα μία απειθαρχία στα σχολεία. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Μάλιστα Διευθυντές έχουν προτείνει ακόμα και την εγκατάσταση συστημάτων καμερών στα σχολεία τους, που θα λειτουργούν τις νυχτερινές ώρες. Είναι κάτι που εξετάζουμε».
Από την πλευρά της, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» έχει συστήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό των δραστών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: