Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ειδικά Σχολεία Αγρινίου: «Εγκλωβισμένα» στα σπίτια τους 4 παιδιά!

Καταγγελίες γονέων – Γιατί σταμάτησε η μεταφορά τους

«Εγκλωβισμένοι» στα σπίτια τους βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τέσσερις μαθητές από τα δύο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου και το ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο!

Γονείς και σχολικές κοινότητες είναι εν αναμονή των απαντήσεων και της εξεύρεσης λύσης για τα παιδιά που από τις 8 Ιανουαρίου, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, σταμάτησαν να πηγαίνουν στα σχολεία τους, καθώς το ταξί που τους μετέφερε πουλήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει το δρομολόγιο!

Κατά συνέπεια οι μαθητές χάνουν τα πολύτιμα μαθήματά τους και παραμένουν σπίτι τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα μεταφοράς τους.

Το στοιχείο που δυσκολεύει την μεταφορά τους και εκτοξεύει τα έξοδα είναι πως ουδείς εκ των μαθητών αυτών, δεν διαμένει στο Αγρίνιο, αλλά στην Παραβόλα, το Καινούριο και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων που είναι «εγκλωβισμένα» στα σπίτια τους, πέφτουν για μία ακόμη φορά θύματα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Οι γονείς είναι ανάστατοι, καταγγέλλοντας στη «Σ» το θέμα ζητώντας να βρεθεί έστω και προσωρινή λύση, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου Νίκος Δεληγιάννης επισήμανε ερωτηθείς από τη «Σ»: «η μεταφορά σταμάτησε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, από την έναρξη των μαθημάτων στις 8 Ιανουαρίου, επειδή ο μεταφορέας πούλησε την άδεια του ταξί του και ο νέος ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να συνεχίσει το δρομολόγιο για τα παιδιά αυτά.

Το σχολείο προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώνοντας επίσημα την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που είναι αρμόδια και πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για διαδικασία που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι γονείς αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: