Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Σε επαγρύπνηση για τις πληγείσες περιοχές πέριξ της Τριχωνίδας (φωτο)

Δριμύ κατηγορώ από τον Σπύρο Αδάμη. Οι εργασίες του Δήμου έφεραν στο φως άγνωστο μπαζωμένο ρέμα, το οποίο έθεσε τις υπηρεσίες σε κατάσταση συναγερμού!
Τη στιγμή που όταν βρέχει οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν πέριξ της Τριχωνίδας χάνουν τον ύπνο τους, για την προστασία τους οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αγρινίου επιστρέφουν.

Το προσωπικό του Δήμου έχει σηκώσει μανίκια και ξεκίνησε την δουλειά ώστε να αποκατασταθούν ή να βελτιωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπύρο Αδάμη εκτός από εξόφθαλμα τεχνικά λάθη που υπάρχουν και συνετέλεσαν ώστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα να «χτυπήσουν» σε μεγάλο βαθμό περιοχές του Δήμου «βρέθηκαν» ακόμη και ρέματα που είχαν εγκιβωτιστεί και αγνοούσαν εντελώς οι αρμόδιοι!



adamis
Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης
Ο κ. Αδάμης συγκεκριμένα τόνισε στη «Σ»: «Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανή γεγονότα που αφορούν τις κατασκευές που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Ρέμα δίπλα από τον Άγιο Σάββα στην Τραγάνα, εγκιβωτίστηκε και αυτή την στιγμή είναι μπαζωμένο. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε εργασίες αποκατάστασής του σπάζοντας όλο το εγκιβωτισμένο μέρος. Ήταν κακοτεχνία και κακός σχεδιασμός των προηγούμενων χρόνων που τώρα βρίσκουμε μπροστά μας. Αποκαθιστούμε και το άνω μέρος του μεγαλώνοντας την χοάνη που αποδέχεται τις απορροές του ρέματος και παράλληλα ανακαλύψαμε με μεγάλη μας έκπληξη ακόμη ένα ρέμα που δυστυχώς περνάει μέσα από αυλές.Μπαζώθηκε, δικτυώθηκε με σωληνώσεις που δεν άντεχαν τα φερτά υλικά και αυτή την στιγμή θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε την μορφή των πεζοδρομίων αναζητώντας προς τα που κατευθύνεται».


Μετά από τις τελευταίες πλημμύρες που σημειώθηκαν στο Δήμο Αγρινίου, τα «ευρήματα» και το απρόβλεπτο του καιρού έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, καθώς έχουμε μπροστά μας ακόμη τρεις περίπου μήνες χειμώνα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις «διαθέσεις» του καιρού. Πέραν όμως αυτών ο κ. Αδάμης εκτοξεύει τα βέλη του!

«Η πραγματογνωμοσύνη που έχει γίνει από μηχανικούς των υπηρεσιών του Δήμου έχει δείξει ότι είναι αναγκαίες οι εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν. Η Κυβέρνηση, πέραν των ευχολογίων στη Βουλή, δεν έχει λάβει συγκεκριμένη θέση που να φέρνει αποτελέσματα για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. 

Υπάρχουν καταστροφές που έγιναν σε χωράφια, σπίτια, δρόμους, επιχειρήσεις και άλλες υποδομές. Η πολιτεία είναι απούσα. Εμείς καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δείξει έμπρακτα πλέον το ενδιαφέρον της και να αναλάβει τις ευθύνες της για τα ρέματα και το οδικό δίκτυο. Δεν γίνεται οι άνθρωποι αυτοί να παραμένουν απροστάτευτοι, ούτε να περιμένουν το έλεος του Θεού. 

Γυρίζουμε στο παρελθόν για να βελτιώσουμε τις κακοτεχνίες και τις πρόχειρες κατασκευές που έγιναν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές την εποχή πριν τον «Καποδίστρια». Δεν μπορούμε να λειτουργούμε μέσα από ψηφοθηρικές πολιτικές και να μπαζώνουμε ρέμα για να ικανοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, αγνοώντας την φυσική ροή των ρεμάτων. 

Εργαστήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση στα δύο ρέματα της Τριχωνίδας, ξεκινώντας από το ρέμα της Δογρής. Συνεχίσαμε στο δεύτερο ρέμα στην περιοχή κοντά στην Παραβόλα, στο λεγόμενο Κουφόρεμα. Ο Δήμος, οι υπηρεσίες, τα μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή και συμμετέχουν και διορθώνουν τα παλιά λάθη για να προστατέψουν τις περιουσίες των συμπολιτών μας» συμπλήρωσε ο κ. Αδάμης.
rema4
rema1
rema2
rema3

 Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: