Τρίτη 25 Απριλίου 2017

«Υγεία για όλους» στο Αγρίνιο (ηχητικό)


Η Αντιδημαρχία Υγείας πρόκειται να υλοποιήσει εντός του Ιουνίου το εν λόγω πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης – Τι περιλαμβάνει και ποιους αφορά

Σε μια περίοδο βαθιά οικονομικής ύφεσης, ανεργίας και κοινωνικού
αποκλεισμού η αλληλεγγύη και η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τόσο της πολιτείας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» που θα «έρθει» στο Αγρίνιο τον ερχόμενο Ιούνιο, τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Chair on Adolescent Health Care και του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής φροντίδας, διασυνδεδεμένο με τις τοπικές κοινότητες και δημόσιες υπηρεσίες, δομές προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, καθώς και πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ζήτημα θα τεθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου προς ψήφιση και έγκριση της δαπάνης των εξόδων διαμονής, σίτισης επιστημόνων και παραϊατρικού προσωπικού κλπ που εκτιμάται πως δεν θα υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

Το κόστος, τόσο των εμβολίων, όσο των υπόλοιπων εξετάσεων, όλων των ωφελούμενων δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο Αγρινίου, αλλά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», το οποίο τελεί υπό την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΚΕΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Επιστημονικών Φορέων.

Μέσω του προγράμματος θα εξεταστούν όλοι όσοι πληρούν τις προδιαγραφές από τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου, αλλά και άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως λ.χ άποροί και ΡΟΜΑ.

Τα άτομα που θα εξεταστούν ξεπερνούν τα 150, αριθμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία που η κινητή ιατρική μονάδα θα επισκεφθεί στο Αγρίνιο. Η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται ώστε το Υπουργείο να εγκρίνει και να προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά την κινητή ιατρική μονάδα.

O Κώστας Καλαντζής

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής μιλώντας για το θέμα στη «Σ» ανέφερε: «με γνώμονα μια κοινωνία όπου όλες οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην υγεία, ο Δήμος Αγρινίου, υλοποιώντας την ιατρική παρέμβαση του προγράμματος, στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή υγείας των ομάδων αυτών, η οποία αφορά γυναικολογικό έλεγχο, λήψη κολπικού επιχρίσματος, test pap, διατοπικό υπέρηχο, καρδιολογικό έλεγχο με φορητό υπέρηχο – καρδιογράφο, παθολογικό έλεγχο, εκτίμηση αναγκών υγείας, παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμό.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διαφύλαξη του πολυτιμότερου όλων, του αγαθού της υγείας».

Ακούστε το ηχητικό:


http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: