Σάββατο 22 Απριλίου 2017

"Φως στο τούνελ": Ομίχλη σκεπάζει τη φρικτή δολοφονία του δάσκαλου στο Αγρίνιο


Oι τελευταίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του «ολοκαυτώματος» του άτυχου δάσκαλου από το Αγρίνιο , προβλημάτισαν νομικούς , την οικογένεια του αλλά και την τοπική κοινωνία.

Εισαγγελέας και Ανακριτής μετά την απολογία των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Νίκου Μέντζου, αποφάσισαν πως δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης τους και δεν τους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι.

Ο ίδιος όμως ο Ανακριτής λίγες μέρες πριν και μετά από πολύχρονη έρευνα, προσωποποίησε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εναντίον τους.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου δάσκαλου Χριστόφορος Παπαϊωάννου, είπε πως σύντομα θα κληθούν μάρτυρες να καταθέσουν συμπληρωματικά για την υπόθεση.

«Εμείς υποβάλλαμε μήνυση κατ’ αγνώστων και ο Ανακριτής την προσωποποίησε. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που θα φανούν στην πορεία. Θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς έξι χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μέντζου, η ιστορία αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόσο ο νομικός Νίκος Διαλυνάς όσο και ο εγκληματολόγος Παναγιώτης Παπαϊωάννου που βρίσκονταν στο στούντιο, ανέφεραν πως το γεγονός ότι δεν τους επιβλήθηκε ούτε ένας περιοριστικός όρος, είναι αντιφατικό.

Όπως εξήγησε ο εγκληματολόγος κ. Παπαϊωάννου, ο Νόμος έχει συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις για το πότε σ’ έναν κατηγορούμενο θα επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

«Όταν έχουμε ανθρωποκτονία, όταν υπάρχουν στοιχεία και δεν κρίνει ο Ανακριτής πως θα εξασφαλίσει την παρουσία του κατηγορούμενου στο δικαστήριο, έχουμε ένα παράδοξο» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, που κατάγεται από το Αγρίνιο, ανέφερε:

«Όταν προσωποποιείται μία δίωξη, σημαίνει ότι υπάρχουν στοιχεία. Από τη μια μεριά δείχνουμε κάποιους ανθρώπους με το δάχτυλο και μετά τους αφήνουμε. Τέτοια γεγονότα προκαλούν…».

Δείτε περισσότερα για την υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη εδώ.
http://anikolouli.gr/

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το φάκελο που αφορά την φρικτή δολοφονία του Νίκου Μέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια: