Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Αγρινίου για την Κοινωνική Ασφάλιση (φωτο)


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Π.Α.ΜΕ. στα γραφεία του ΙΚΑ Αγρινίου στην Εθνική Οδό. Σκοπός της
κινητοποίησης ήταν να αναδειχθούν ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι με βασικότερο αυτό της κοινωνικής ασφάλισης.

Μέσα από την κινητοποίηση αυτή προβλήθηκαν οι θέσεις του Εργατικού Κέντρου επί του ζητήματος, οι οποίες στοχεύουν στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Εκ των βασικότερων ζητημάτων διεκδίκησης, είναι η κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, όλων των προϋποθέσεων που τίθενται δεσμευτικά σχετικά με το δικαίωμα συνταξιοδότησης κ.α.

Η παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αποφασίστηκε από το Σωματείο της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων και συναφών επαγγελμάτων, στη γενική συνέλευσή που πραγματοποίησε, με στόχο να «ανοίξει» μια σειρά ζητημάτων ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης τόνισε στη «Σ»: «πρώτο ζήτημα από αυτά που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνάδελφοι είναι αυτό της κοινωνικής ασφάλισης. Αποφασίσαμε την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για να προβάλουμε τις θέσεις μας για την κοινωνική ασφάλιση που για μας πρέπει να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια σειρά ζητήματα που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα, όπως η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Οι μέρες ανεργίας επιδιώκουμε να μπορούν να προσμετρούνται για την συνταξιοδότηση. Επίσης, διεκδικούμε να επανδρωθούν όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ για να γίνονται όλοι οι τακτικοί έλεγχοι ώστε να «χτυπηθεί» η ανασφάλιστη εργασία. Απαιτούμε αυξήσεις στις συντάξεις».

pame-ika1
pame-ika2
Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: