Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Βραδυφλεγείς βόμβες» τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Αγρίνιο


Ο Δήμος απειλεί με πρόστιμα τους ιδιοκτήτες
Μεγάλος ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του αστικού ιστού

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο Δήμος Αγρινίου σχετικά με τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός των ορίων του, αλλά ακόμη και εντός του αστικού ιστού. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αποτελούν στην κυριολεξία «βραδυφλεγείς βόμβες» και ο μη καθαρισμός τους από τους ιδιοκτήτες τους αποτελεί κίνδυνο, ενώ η αμέλεια εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε εγκληματική.

Ενδεικτικά πέρσι, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σημειώθηκαν 510 αστικές πυρκαγιές και 154 δασικές. Τα στοιχεία αυτά, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ακαθάριστα οικόπεδα εντός και εκτός αστικού ιστού, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επιμονή όλων των φορέων για τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά και την προσοχή και απαγόρευση καύσης διαφόρων επικίνδυνων υλικών, κλαδιών και χόρτων.

Μάλιστα, ο Δήμος Αγρινίου, πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και στο πλαίσιο της πρόληψης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες του και στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αποψίλωσης και απομάκρυνσης τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ενημερώνει πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα!

Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν οι ιδιοκτήτες θα συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Δήμου ή αν τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: