Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας για τρίτη σερί χρονιά


Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε για τρίτη σερί χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης στους κρίκους!Ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης σήμερα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ.

Ο άρχοντας των κρίκων αναδείχθηκε για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ευρώπης, κατακτώντας δια περιπάτου το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος.

15.433 βαθμούς συγκέντρωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο, με τον δεύτερο Τούλοχ να έχει 15.066

Ο έτερος Έλληνας του τελικού, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συγκέντρωσε 14.666 βαθμούς και κατετάγη έκτος.

Η τελική κατάταξη στους κρίκους:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,433 β.
2. Κόρτνι Τάλοχ (Βρετανία) 15,066 β.
3. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 15,033 β.
—————————————————————————-
6. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 14,666 β.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε τον τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο του μετά το Μονπελιέ (2015) και τη Βέρνη (2016).Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας αθλητής προκρίθηκε με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό, δείχνοντας ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί νικών αφού παραμένει αήττητος για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» έχασε για τελευταία φορά,πριν ένα χρόνο,στις 18 Απριλίου 2016 στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από τον Βραζιλιάνο «οικοδεσπότη» Αρτούρ Ζανέτι, αλλά έκτοτε δεν ξαναέπεσε από την κορυφή.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης, τον Μάιο του 2016 και το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο.

Το 2017 έχει κατακτήσει επίσης την κορυφή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: