Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αποχώρησε η παράταξη Μοσχολιού από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όταν πήρε το λόγο ο κ.Λυμπουρίδης


Πυροδότησε μεγάλη ένταση και προκάλεσε αποχώρηση της παράταξης του Παύλου Μοσχολιού (της μείζονος αντιπολίτευσης) η παρουσία ενός πρώην δημοτικού συμβούλου, του Δημήτρη Λυμπουρίδη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρώην δήμαρχος αντέδρασε έντονα στο γεγονός πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης έδωσε το λόγο στον κ.Λυμπουρίδη να αναπτύξει τις σκέψεις του για μια υπόθεση που διαδραματίστηκε σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές θητείες , επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο και θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Η διαφωνία του Π.Μοσχολιού εδράζεται κυρίως στο γεγονός πως η υπόθεση απασχολεί πλέον τη Δικαιοσύνη και οι αναφορές περί παρανομιών αποτελούν προς το παρόν προσωπικές απόψεις.

Η υπόθεση αφορά την κατηγορία για «απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση» σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζουν 44 άτομα , 27 αιρετοί (κατά κύριο λόγο πρώην και κάποιοι τυγχάνουν εν ενεργεία)του δήμου Αγρινίου και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων.

Την 14η Φεβρουαρίου εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι αυτοδιοικητικοί και οι εργολήπτες. Πρόκειται για εξέλιξη που σχετίζεται με τις καταγγελίες και εν συνεχεία τη μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) που υπέβαλλε το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπουρίδης σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά το διάστημα δυο αυτοδιοικητικών θητειών, 1998-2002 και 2003-2006.
Δημήτρης Λυμπουρίδης

Το ζήτημα έθεσε αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος του «Ανυπότακτου Αγρινίου» Στέλιος Μερμίγκης θέτοντας το ερώτημα αν ο δήμος Αγρινίου παραστεί ως πολιτική αγωγή στη Δίκη που θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ουσιαστικά ο κ.Μερμίγκης έθεσε το ερώτημα για τους λόγους που ανέπτυξε όταν έλαβε το λόγο ο κ. Λυμπουρίδης. Ανέφερε πως προ διμήνου έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Αγρινίου ζητώντας να παραστεί ο δήμος ως πολιτική αγωγή αλλά παράλληλα να εξαιρεθούν οι νομικοί του σύμβουλοι υποστηρίζοντας πως έχουν κώλυμα.

Απάντηση στην επιστολή του δεν έλαβε ακόμη ο κ.Λυμπουρίδης ενώ ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου υποστήριξε πως η δημοτική αρχή εξετάζει το θέμα και ερευνά αν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν άλλοι δικηγόροι.
http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: