Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

"Απολογία" με ειρωνεία και από το υπουργείο Υποδομών για το φιάσκο με τους νέους αυτοκινητόδρομους


Με οξύτατη κριτική στη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά με σκωπτικό ύφος, "απολογείται" σήμερα μετά από 4 ημέρες και το υπουργείο Υποδομών στην κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα για το φιάσκο στους νέους αυτοκινητοδρόμους.

Προηγήθηκε χτες η "απολογία" της Ιόνιας οδού

Τους καταγγέλλει για «αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, έφτασαν στο σημείο να κάνουν καταγγελίες «γιατί υπήρξε μποτιλιάρισμα κατά την έξοδο του Πάσχα, ακόμη και το ότι έβρεξε ή και για το ότι δόθηκε το όνομα του Α. Παπανδρέου σε μία από τις σήραγγες».

Το υπουργείο κάνει, επίσης, λόγο για «πραγματικό φιάσκο αντιπολιτευτικής προπαγάνδας» και για «μονταζιέρα» που λειτούργησε όλες αυτές τις ημέρες και παραθέτει στοιχεία και δημοσιεύματα για ανάλογα μποτιλιαρίσματα που έχουν συμβεί σε αντίστοιχες εορταστικές περιόδους σε χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, τονίζει ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών με ελάχιστα ατυχήματα, κανένα θανατηφόρο στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου-Πατρών, Ιόνιας Οδού, Μωρέα και Τεμπών-Πλαταμώνα.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του ελληνικού λαού» και τονίζει ότι «δεν είμαστε όμοιοί τους, δεν θα γίνουμε ποτέ».

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Υποδομών, συμπληρώνει: «Δυστυχώς γι’ αυτούς, η κατάσταση των έργων και τα εργοτάξια φαίνονταν πριν από τον Ιανουάριο του 2015 και φαίνονται και σήμερα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες...

Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια στην Ιόνια Οδό. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σήραγγες ξεκίνησαν μετά το 2015 και είναι πλέον έτοιμες, ενώ έπρεπε να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017 και το οδικό τμήμα που τις συνδέει είχε καθυστερήσεις, εξαιτίας καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.

Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους;

Να μη δινόταν η μεγάλη σήραγγα και να κινούνταν οι πολίτες για πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην παλιά εθνική οδό, των αλλεπάλληλων στροφών και της υψηλής επικινδυνότητας;» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: