Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στις Μαριές - Ενισχύσεις από Ηλεία και Αχαϊα


Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα (16:30) στα ορεινά της Ζακύνθου, στην περιοχή των Μαριών στην τοποθεσία Τριλάγκαδα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30, για άγνωστη
μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις, κατακαίοντας πυκνό πευκοδάσος με μεγάλου ύψους δέντρα.

Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα καταφθάνουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με 10 άνδρες από τις Υπηρεσίες Λεχαινών, Πύργου, Αμαλιάδας και ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μαζί τους καταφθάνουν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που διέκοψε την ολιγοήμερη άδειά του και σπεύδει στο νησί.

Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν 2 αεροσκάφη Canadair από την Ελευσίνα με ρίψεις νερού ενώ υδροφόρες του δήμου και ιδιωτών βρίσκονται στις επάλξεις. Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικίες.
http://imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: