Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Προς Δήμαρχο Αγρινίου: Ετσι ήταν και σήμερα το Μνημείο των 120 στην Αγία Τριάδα (φωτο)

73 χρόνια πριν 120 πατριώτες θυσιάστηκαν για την πατρίδα,σήμερα δεν βρέθηκε ένας ν' ασβετώσει το υποτυπώδες μνημείο

Σ' αυτή την άθλια κατάσταση ήταν και πάλι σήμερα το Μνημείο των 120 στην Αγία Τριάδα ανήμερα της μαύρης επετείου της εκτέλεσής τους.

14 Απριλίου,Μεγάλη Παρασκευή,του 1944 εκτελέστηκαν σ' αυτό το σημείο 120 πατριώτες.Σήμερα 73η επέτειο της θυσίας τους δεν βρέθηκε ούτε ένας πατριώτης ν' ασβετώσει το υποτυπώδες μνημείο,που 'χει στηθεί προς τιμήν τους στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αποστόλου Παύλου και ν' αφήσει ένα λουλούδι (πέρα από το στεφάνι της ΠΕΑΕΑ),ούτε καν η καθ' ύλην αρμόδια Δημοτική αρχή της πόλης.

Τίποτα δεν σηματοδοτεί πως σ' αυτή εδώ τη γωνία πριν 73 χρόνια μύριζε μπαρούτι και αίμα,τίποτα δεν υποδηλώνει στον περαστικό διαβάτη,αλλά ακόμα και σε πολλούς Αγρινιώτες τι συνέβη κείνη τη μέρα στο Αγρίνιο.

Εμείς από τη μέρα που φτιάξαμε αυτή εδώ τη σελίδα απευθυνόμαστε ξανά και ξανά στην εκάστοτε Δημοτική αρχή του Αγρινίου(άπαντες κωφεύουν κι αδιαφορούν απέναντι στην ιστορία της πόλης) και της ζητάμε να κάνει επιτέλους το χρέος της απέναντί τους.

Αυτό το χρέος επιβάλλει να φτιαχτεί ένα επιβλητικό μνημείο πάνω στην πλατεία των 120,που να προκαλεί δέος, να εμπνέει σεβασμό,να συμβολίζει το μέγεθος της θυσίας και να παραπέμπει στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.

Και βεβαίως δυό μεγάλες πλάκες με χαραγμένα όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων.

Επίσης ο χώρος να είναι προσβάσιμος μόνο για προσκύνημα κι όχι όπως γίνεται σήμερα να παίζουν μπάλα και να κάνουν ποδήλατο τα μικρά παιδιά και κάποια μεγαλύτερα να φτιάχνουν γκράφιτι πάνω στο υποτυπώδες μνημείο.

Οσοι έχουν επισκεφτεί το σκοπευτήριο στην Καισαριανή καταλαβαίνουν τι εννοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: