Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Κόλαση φωτιάς στην Ηλεία κοντά στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο)


Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή Αλφειούσα της Ηλείας, προκείμενου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, καθώς και εθελοντές.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, "λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνότητας τους δάσους σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις", προσθέτοντας ότι "είμαστε μία "ανάσα' από την Αρχαία Ολυμπία".

Επίσης, ανέφερε ότι "κάποια στιγμή η φωτιά πέρασε το φράγμα του Αλφειού και πήγε απέναντι, αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και εθελοντές, διότι διαφορετικά η πυρκαγιά θα κατευθυνόταν προς τον αρχαιολογικό χώρο". 
Σε αυτό το σημείο, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν το 2007 και κάηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου".

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, "το έχουμε πει προς πάσα κατεύθυνση, πως αν στάθμευε στην Ηλεία το ελικόπτερο τύπου "Έρικσον" θα ήμασταν πιο εξασφαλισμένοι, γιατί η φωτιά είναι δίπλα στο φράγμα και έτσι το ελικόπτερο θα επιχειρούσε πολύ συχνά". 

Παράλληλα, τόνισε ότι "οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα δουλεύουν πάρα πολύ", αλλά- όπως σημείωσε- "η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη" Όσον αφορά στο αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "οι κοινότητες Μακρίσια και Αλφειούσα είναι σε ασφαλή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,http://www.newsit.gr,patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: