Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ζητείται Φιλότιμο


Πέρυσι στις 17 Ιουλίου 2016, στο Θέρμο, είχα συνάντηση ως Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διορισμό 20000 μονίμων εκπαιδευτικών σε βάθος
τριετίας ξεκινώντας όμως όχι από φέτος (2016)» -όπως είχε εξαγγείλει αρχικά- «αλλά από του χρόνου δηλαδή το 2017».

Είμαστε πλέον στο 2017 και πριν λίγες μέρες ο σημερινός Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης του προκατόχου του μας εξήγγειλε ξανά τον διορισμό αυτή τη φορά 10000 μονίμων εκπαιδευτικών, σε βάθος τριετίας ξανά, αλλά ξεκινώντας όχι από φέτος (2017) αλλά από του χρόνου δηλαδή το 2018.

Λογικά του χρόνου θα πρέπει να περιμένουμε την εξαγγελία διορισμού 5000 μονίμων εκπαιδευτικών πάντα σε βάθος τριετίας ξεκινώντας προφανώς από το 2019… και πάει λέγοντας…

Θα μπορούσε να το δει κάποιος ως αστείο ή ανέκδοτο αν δεν ήταν ένα επαναλαμβανόμενο μαρτύριο για τους συναδέλφους που βρίσκονται στην αναμονή για αρκετά χρόνια περιμένοντας να μπει ένα τέλος στην αγωνία τους με τον πολυπόθητο διορισμό.

Απευθύνω έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση.

Σταματήστε να αντιμετωπίζετε ως αριθμούς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Είναι άνθρωποι, με οικογένειες οι περισσότεροι, που εργάζονται πολύ παραπάνω από δεκαετία ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, διατρέχοντας τη χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη για να καλύψουν τα κενά των μονίμων εκπαιδευτικών.

Σταματήστε την κοροϊδία και τις ανέξοδες υποσχέσεις και προχωρήστε άμεσα στην υλοποίηση των δικών σας δεσμεύσεων, που επανειλημμένως έχετε εξαγγείλει, δηλαδή στον διορισμό των μονίμων εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σταματήστε να εμπαίζετε τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Είναι αυτοί που κρατάνε ανοιχτά τα σχολεία ιδίως στις ακριτικές, τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές για πάρα πολλά χρόνια.

Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια με τις ζωές τους. Είναι αυτοί που μαθαίνουν τα παιδιά σας γράμματα.

Φιλότιμο δεν έχετε;

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών[M.Sc]

Δεν υπάρχουν σχόλια: