Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Στην κόντρα για τις Κυριακές - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή

Σηκώνουν το γάντι ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με σκοπό να μεταδοθεί το μήνυμα της Κυριακάτικης αργίας και η νομοθέτησή της, αλλά και να μαζικοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή το πρωί στον πεζόδρομο της
Χαριλάου Τρικούπη, κάτω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, χθες το μεσημέρι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Δήμας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της Κυριακάτικης αργίας και τόνισε πως αν «περάσει» στον θα ισχύσει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. «Οι πολυεθνικές ήδη εφαρμόζουν από 4 Ιουνίου το άνοιγμα των καταστημάτων τους 32 Κυριακές. Εκ των βασικότερων αιτημάτων μας, είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακάτικη αργία και να καταργηθούν οι νομοθετικές διατάξεις για την απελευθέρωση του ωραρίου. Στην περιοχή του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν 5.000 με 8.000 εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό. Μετά από δύο εβδομάδες περιοδείας σε χώρους δουλειάς διαπιστώσαμε πως ουδείς θέλει να δουλέψει την Κυριακή, αλλά υπάρχει ο φόβος της απόλυσης. Μας λείπουν τα δικαιώματα και η ζωή μας και όχι οι ώρες για ψώνια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. νομοθέτησε το μέτρο αυτό και ισχυρίζεται πως είναι «δικαίωση», απέναντι σε όλα όσα έλεγε προεκλογικά».

Από αριστερά: Απ. Καλαιτζόπουλος, Χρ. Κοδέλας, Δημ. Δήμας, Π. Μπεσίνης, Χ. Παπαζήση, Θ. Καραλής

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης ανέφερε πως η κατάργηση της Κυριακάτικης Αγρίας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα, καθώς επίσης και η απελευθέρωση του ωραρίου. «Η απελευθέρωση αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών συμφερόντων και αρωγοί σε αυτό είναι τα πολιτικά «βαποράκια». Αν περάσει από τον κλάδο μας θα αγγίξει όλους τους εργαζόμενους. Θα παρουσιαστούν Ιατρικές και Νομικές εταιρείες λ.χ. Καθετί πέραν της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας κρύβει δεύτερες και τρίτες σκέψεις» τόνισε ο κ. Μπεσίνης ο οποίος παρουσίασε και στοιχεία της ΓΣΣΕ τα οποία αποδεικνύουν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έφερε καμία νέα θέση εργασίας και κανένα όφελος στους εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως ήταν σε βάρος των υπαλλήλων και της απόδοσής τους».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: