Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Οι κάμερες καίνε τους δολοφόνους του 22χρονου Αμερικανού


Από τους 7 προσαχθέντες, συνελήφθησαν άλλοι δύο Σέρβοι, φίλοι του μπράβου που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, ενώ εξετάζονται και οι υπόλοιποι και το υλικό από τις κάμερες συνεχίζεται να αναλύεται καρέ-καρέ.

του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Μεγαλώνει ο αριθμός των συλλήψεων για την αιματηρή συμπλοκή στον Λαγανά Ζακύνθου. Πλέον οι συλλήψεις έφτασαν τις τέσσερις και η ανάκριση των προσαχθέντων συνεχίζεται και αναλύονται καρέ-καρέ τα υλικά από τις κάμερες του ίδιου του μπαρ που έγινε το περιστατικό όσο και από τις κάμερες γειτονικών μαγαζιών.

Από το μεσημέρι έχουν προσαχθεί και εξετάζονται συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων δύο ακόμη Έλληνες που επίσης εργάζονται στο μπαρ και πέντε Σέρβοι, φίλοι του συλληφθέντα μπράβου. Από αυτούς, μέχρι στιγμής για δύο Σέρβους φίλους του μπάρμαν προέκυψε πως είχαν εμπλοκή και αυτή στο επεισόδιο και συνελήφθησαν με τις ίδιες κατηγορίες με τους δύο πρώτους.

Συγκεκριμένα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν και ο 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής και πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του μαγαζιού στον Λαγανά, για τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, μετά από συμπλοκή μέσα και έξω από το μπαρ.

Ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα με Σέρβους φίλους του μπράβου και μία παρέα Αμερικανών και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου οι Αμερικάνοι τράπηκαν σε φυγή και άφησαν μόνο τους τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να του επιτεθούν ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν, μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος Έλληνας, ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν και πλέον άλλοι δύο Σέρβοι, ενώ η έρευνα για τους υπόλοιπους προσαχθέντες συνεχίζεται.

Ο άτυχος 22χρονος Αμερικανός τουρίστας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής. Οι Αρχές έχουν έρθει σε επαφή και με τους φίλους του θύματος που τους αναζητούσαν για να προχωρήσουν σε αναγνώριση υπόπτων.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: