Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μία selfie με σερβιτόρα η αιτία της άγριας δολοφονίας - Αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα - Η ανάλυση των βίντεο!


- Νέες αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Bakari Jaward Henderson
- Το ξεκίνημα του καυγά, ο διάλογος με σερβιτόρα του μπαρ και η κίνηση που έπιασαν οι κάμερες ασφαλείας
- Τι αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες και φίλοι του θύματος για

τη φονική συμπλοκή σε δρόμο του Λαγανά
- Πως παρουσιάζουν το θέμα διεθνή ΜΜΕ - Δεν έρχονται στην Ελλάδα οι γονείς του άτυχου τουρίστα
- Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι συλλήψεις και η κοινή γραμμή των 8 που έχουν συλληφθεί


Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει μέσα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της, το πάζλ του στυγερού εγκλήματος και να οδηγήσει όλους τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνθήκες του εγκλήματος ξεκαθαρίζουν ακόμα περισσότερο από την ανάλυση των εικόνων.

Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ο άτυχος Bakari Jaward Henderson να διασκεδάζει με την παρέα του και κάποια στιγμή, να πηγαίνει σε σερβιτόρα του καταστήματος για να βγάλουν μία selfie. Εκεί την τραβάει πιθανότατα σε κατάσταση μέθης και δημιουργείται παρεξήγηση, την οποία αναλαμβάνει να λύσει ο κατηγορούμενος πορτιέρης. Πλησιάζει την παρέα των Αμερικανών που εν τω μεταξύ διαπληκτίζεται με Σέρβους πελάτες του μπαρ και τα πράγματα αγριεύουν επικίνδυνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος τουρίστας τον χαστουκίζει και ο 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο, του επιτίθεται. Ο ξυλοδαρμός του άτυχου νεαρού έχει ξεκινήσει και οι φίλοι του είναι αδύνατον να τον προστατέψουν. Ο Bakari Jaward Henderson τρέχει εκτός καταστήματος αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι δράστες τον πιάνουν και τον χτυπούν μέχρι θανάτου. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, τα χτυπήματα συνεχίστηκαν ακόμα και όταν ο 22χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και πλέον η σορός του Bakari Jaward Henderson αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την κηδεία και την ταφή του. Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία. 

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του. Ο Alpha μετέδωσε πως ένα από τα χτυπήματα προήλθε από σπασμένο μπουκάλι μπύρας. 

Στις οκτώ και μισή σήμερα το βράδυ του Σαββάτου (08.07.2017) έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου, οι οχτώ συλληφθέντες για τον θάνατο του 23χρονου Αμερικανού. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η αστυνομία είχε αποκλείσει την οδό Τερτσέτη, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Στους κατηγορούμενους ασκήθηκε ποινική δίωξη και στην συνέχεια γύρισαν πίσω στα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος ενώ την Δευτέρα θα αρχίσουν οι ανακρίσεις για το θάνατο του άτυχου τουρίστα.


Οι τελευταίες συλλήψεις - Όλοι αρνούνται τα πάντα
Άλλα έξι άτομα, Σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (07-07-2017) από την Ασφάλεια Ζακύνθου. Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. 

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος μπάρμπαν του καταστήματος και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που εργαζόταν ως ''πορτιέρης'' σε αυτό. Και οι δύο κατηγορούνται για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Όλοι αρνούνται τα πάντα και δηλώνουν πως δεν χτύπησαν το θύμα.
Ο μπάρμαν που συνελήφθη μετά το έγκλημαΟ μπάρμαν που συνελήφθη μετά το έγκλημα
Στα χέρια της αστυνομίας και ο ''πορτιέρης'' του μπάρΣτα χέρια της αστυνομίας και ο ''πορτιέρης'' του μπάρ
Οι εξηγήσεις και το βίντεο ντοκουμέντο
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπάλληλοι του μπαρ που συνελήφθησαν λίγο μετά το έγκλημα υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 22χρονο τουρίστα. Όπως φέρεται να είπε ο πορτιέρης πλησίασε την παρέα των Αμερικανών για να τους κάνει παρατήρηση επειδή όπως είπε όλοι ήταν μεθυσμένοι και προκαλούσαν προβλήματα. 

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται πράγματι ο 32χρονος Σέρβος να πλησιάζει την παρέα του θύματος και να ακολουθεί ένας έντονος διάλογος. Κάποια στιγμή το θύμα σηκώνεται και φαίνεται να χτυπάει τον πορτιέρη στο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα ξεφεύγουν.

Η παρέα των Αμερικανών πλακώνεται στο ξύλο με παρέα Σέρβων και μέρος στη συμπλοκή παίρνουν τόσο ο πορτιέρης όσο και ο μπάρμαν που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Δυστυχώς όμως η συνέχεια δίνεται εκτός. Οι υπάλληλοι του μπαρ βγάζουν έξω τον 22χρονο ο οποίος από κάμερες γειτονικών καταστημάτων φαίνεται να τρέχει για να σωθεί. Τον πιάνουν και κυριολεκτικά τον σκοτώνουν στο ξύλο.
Το θύμα της δολοφονικής επίθεσηςΤο θύμα της δολοφονικής επίθεσης
Η οικογένεια του θύματος για το έγκλημα
Η οικογένεια του άτυχου τουρίστα έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. ''Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα. Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες'', γράφει η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματο. «Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει» τονίζει μεταξύ άλλων...


Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η δολοφονία στον Λαγανά
Η τραγική είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όχι μόνο παρουσιάζουν το θέμα, αλλά μιλούν για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού. Αναφέρονται τόσο στη δολοφονία Βρετανού τουρίστα το 2011 μετά από καυγά με οδηγούς ταξί, όσο και στην περιπέτεια τουρίστριας, το καλοκαίρι του 2016, όταν από ποτά μπόμπες έχασε τα νεφρά και την όρασή της. Το SkyNews και το CNN παρουσίασαν τη χθεσινή δολοφονία και στις ιστοσελίδες τους...

Για τη φρικτή δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή, έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Λαγανά, το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον ξυλοκοπήθηκε άγρια από 10 άτομα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σημειώνει ότι εκτιμάται πως κάποιοι από τους δράστες τον χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία ερευνά αν υπήρχαν και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού.

Το CNN μεταφέρει τα γεγονότα και αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη. Από τα ρεπορτάζ δεν λείπουν και οι απευθείας συνδέσεις, με το όλο θέμα φυσικά να πλήττει τη χώρα διεθνώς στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου...

Κάτοικοι και φορείες του Λαγανά δηλώνουν ότι κατά διαστήματα φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία και επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην περιοχή τους χειροτέρευσε μετά την απόφαση να κλείσει το αστυνομικό τμήμα που υπήρχε στον Λαγανά.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: