Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

7 κλίνες ΜΕΘ για όλη την Αιτωλοακαρνανία!


- Καμία από τις δύο μονάδες δεν λειτουργεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου
- Αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας των νοσοκομείων της χώρας κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, παρουσιάζοντας αναλυτικά, στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί. 
Μεγάλα προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης, αν και στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου δεν λειτουργεί καμία από τις δύο μονάδες, ελέω έλλειψης προσωπικού.
Ας δούμε όμως τι επικρατεί αναλυτικά:
«Το νοσοκομείο Αγρινίου διαθέτει συνολικά 7 κλίνες ΜΕΘ. Μόνιμα λειτουργούν 6 και έχουμε την δυνατότητα να ανοίγουμε ακόμη 1 όταν υπάρχει ανάγκη. Οι γενικότερες όμως δυνατότητες του νοσοκομείου είναι μεγαλύτερες. Το νοσοκομείο μας, θα μπορούσε να διαθέτει περίπου 13 κλίνες» δήλωσε στη «Σ» ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης, ο οποίος αναφερόμενος στη ΜΑΦ σημείωσε πως δεν λειτουργεί, αλλά σε κάθε όροφο του νοσοκομείου λειτουργεί από ένα δωμάτιο αυξημένης φροντίδας, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό είναι η άμεση λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ Καρδιολογικής.
Ο Δημήτρης Μιχάλης
«Σε κάθε όροφο του νοσοκομείου λειτουργεί ένα δωμάτιο αυξημένης φροντίδας. Ωστόσο με την έλευση του Διευθυντή και ενός Επιμελητή Α΄ (η θέση του Διευθυντή είναι ήδη στο ΦΕΚ και του Επιμελητή αναμένεται σύντομα)  για την στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής, έχουμε σχεδιάσει να λειτουργήσει η ΜΕΘ και ΜΑΦ Καρδιολογικής».
Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου τα πράγματα ως προς τις δύο μονάδες είναι τραγικά, καθώς καμία δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που έχουν ανάγκη κυρίως για νοσηλεία σε ΜΕΘ μεταφέρονται στα νοσοκομεία του Αγρινίου και της Πάτρας, με συνέπεια να χαθεί ενδεχομένως πολύτιμος χρόνος για την υγεία του ασθενούς.
Ο Πάνος Παπαδόπουλος
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος επισήμανε στη «Σ»: «το νοσοκομείο Μεσολογγίου διαθέτει μόνο 1 μονάδα βραχείας νοσηλείας, ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για ΜΕΘ. Δεδομένων των συνθηκών για μας είναι άμεση προτεραιότητα η έλευση γιατρών για την στελέχωση του νοσοκομείου, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται».
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πάντως αναμένεται στελέχωση τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, με την ελπίδα να αλλάξει –προς το καλύτερο- η εικόνα.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: