Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Απόδοση τιμής στους εκτελεσθέντες της 31ης Ιουλίου 1944 στα Καλύβια (φωτο)


Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις τιμώντας τη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν την 31η Ιουλίου 1944 στην Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Κρυονερίου, σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια τέλεσαν με κάθε επισημότητα και σε σεμνότητα το ετήσιο Μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας τους.

Την ομιλία στον τόπο της θυσίας έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ πλην των επισήμων κατέθεσαν στεφάνια και εκπρόσωποι – απόγονοι των οικογενειών εκτελεσθέντων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο Αιτωλοακαρνάνας Σταύρος Καραγκούνης τόνισε: «Σε μια σεμνή τελετή τιμήσαμε την μνήμη των 59 συμπολιτών μας που πολλά χρόνια πριν έχασαν την ζωή τους. Οι κατακτητές ακόμη και την περίοδο που έφευγαν από την χώρα πραγματοποιούσαν διάφορε θηριωδίες, όπως αυτή στα Καλύβια.

Τιμούμε την μνήμη των ανθρώπων αυτών πολλά χρόνια μετά, τους θυμόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθειά τους έτσι ώστε να τους κάνουμε πραγματικά υπερήφανους σε στιγμές δύσκολες για την χώρα.

Ενωμένοι όμως όλοι μαζί οι Έλληνες και αυτή την φορά θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές συνθήκες, θα βγούμε μπροστά και είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους αγώνες όλων των ανθρώπων και των 59 συμπολιτών μας που έπεσαν γενναία. Είμαι σίγουρος πως αν μας βλέπουν από κει ψηλά θα είναι υπερήφανοι για τους αγώνες που συνεχίζουμε».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επεσήμανε πως: «Ημέρα ιστορικής μνήμης σε ένα αιματοβαμμένο τόπο. Οι πρόγονοι μας έδειξαν το παράδειγμα, καιρός να το ακολουθήσουμε. Οι Έλληνες δεν σηκώνουμε ζυγό. Με ομόνοια και ομοψυχία προχωράνε μπροστά για να αντιμετωπίσουν όλοι τις προκλήσεις του σήμερα».
teleti5
teleti5
teleti14
teleti7
teleti17
teleti26
teleti29
teleti19
teleti28
teleti27
teleti8
teleti10
teleti32
teleti31
teleti30
teleti120
teleti11
teleti12
teleti23
teleti25
teleti24
teleti15
teleti16
teleti22
teleti21
teleti9
teleti13
teleti1

Δ



http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: