Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηρακλή, μένει στη Super League ο Λεβαδειακός


«Ανίκητος» αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο Λεβαδειακός καθώς μέσω της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερλιγκα.

Αντιθέτως, ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Football League,
εκεί όπου θα παραμείνει και ο Άρης.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Λεβαδειακό για τις θέσεις του.

Στην πρώτη προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ηρακλής διεκδικώντας την παραμονή του στη Σούπερλιγκα, το αρμόδιο όργανο την απέρριψε με ψήφους 5-0 επικυρώνοντας την παραμονή του Λεβαδειακού.

Στη συνέχεια εξέτασε την προσφυγή της ΠΑΕ Άρης κατά του Λεβαδειακού βάσει της οποίας οι «κίτρινοι» ζητούσαν την εφαρμογή του ΚΑΠ που προβλέπει την άνοδο 3ης ομάδας από τη Football League.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δέχθηκε όμως μια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας κι έτσι απέρριψε την προσφυγή του Άρη με ψήφους 4-1.

Κατ’ επέκταση, ο Λεβαδειακός εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερλιγκα.

Για τον Ηρακλή, πλέον το μέλλον του είναι δυσοίωνο καθώς κουβαλάει στις πλάτες του χρέη άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και μένει να φανεί αν θα δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Football League.

Ο Άρης θα παραμείνει στη Football League και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Απόφαση υπ’ αριθ. 72/10.07.2017
Συνεκδικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 29.06.2017 προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ» κατά της από 23.06.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ» και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που αναφέρονται ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.
Απορρίπτει την ως άνω προσφυγή της «ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ» και την πρόσθετη υπέρ αυτής παρέμβαση.

Απόφαση υπ’ αριθ. 73/10.07.2017
Δικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 29.06.2017 προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΑΡΗΣ» κατά 1) του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την Επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» 2) της από 23.06.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ», 3) της ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και 4) της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.
Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την ως άνω προσφυγή της «ΠΑΕ ΑΡΗΣ» (μειοψηφούντος του μέλους-διαιτητή Γεωργίου Σφυρή).
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: