Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού το Μεσολόγγι - Συνέντευξη Καραπάνου (ηχητικό)


- Αποκαλύψεις Καραπάνου σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη
- Τι δήλωσε για το ΤΕΙ, το Αγρίνιο και την παραβατικότητα του Αιτωλικού

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος για τα τρέχοντα θέματα της περιοχής, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για ζητήματα που τις τελευταίες μέρες έχουν αναδειχθεί από τον Δήμο Μεσολογγίου. 

Ο κ. Καραπάνος μέσω του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και της εκπομπής «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» αναφέρθηκε στην ανακήρυξη του πηλού της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου, ως φυσικού ιαματικού πόρου, στην παραβατικότητα των Ρομά στο Αιτωλικό και των επαφών με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
pilos-mesologgi
Ο πηλός της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου
Προ ημερών, υπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η ανακήρυξη του πηλού της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου, ως φυσικού ιαματικού πόρου, μετά από σειρά επαφών και αξιολόγησης από τις αρμόδιες επιτροπές. Μάλιστα το γεγονός αυτό αναγάγει αυτομάτως το Μεσολόγγι ως προορισμό απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς η απόφαση αυτή είναι η πρώτη που εκδόθηκε σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο
«Ζούμε ένα όνειρο για το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Είναι η πρώτη απόφαση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφορά τον πρώτο πιστοποιημένο πηλό στην Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη. Δεν υπάρχει κάπου αλλού αντίστοιχη απόφαση και αυτό μας κάνει διαφορετικούς και αυτομάτως μας μετατρέπει σε προορισμό. Δεχθήκαμε μεγάλο ανταγωνισμό και πόλεμο από κέντρα SPA. Σπάσαμε μονοπώλια. Ο πηλός της Αγίας Τριάδας είναι ευεργετικός για τουλάχιστον πέντε τομείς υγείας! 
Ευχαριστώ δημοσίως την κ. Κουντουρά που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τον Γεωλόγο του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λαμπράκη. Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από τις καλύτερες Πανευρωπαϊκά» τόνισε ο κ. Καραπάνος, ο οποίος αποκάλυψε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι ειδική εκδήλωση – παρουσίαση μέσω της οποίας θα γνωστοποιηθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του πηλού, καθώς και οι πέντε τομείς υγείας στους οποίους ευεργετεί τους ασθενείς. 
Αναγνωρίσθηκε δηλαδή η μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του πηλού στην Ελλάδα υπό αυτή τη μορφή, κατάλληλου για θεραπεία παθήσεων μυοσκελετικού, νευρικού και περιφερειακού αγγειακού συστήματος, καθώς επίσης δερματικών και γυναικολογικών παθήσεων.
roma-aitolikou
Ρομά Αιτωλικού
Έτερο θέμα που απασχολεί τον Δήμο Μεσολογγίου είναι η παραβατικότητα που προκαλείται από Ρομά στην περιοχή του Αιτωλικού. Γεγονός που εξάλλου οδήγησε πρόσφατα τους κατοίκους της περιοχής να κατέβουν στους δρόμους. Για το λόγο αυτό την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, των Αντιδημάρχων Π. Σταράμου και Σπ. Ψιλογιάννη, εκπροσώπων της κίνησης πολιτών του Αιτωλικού, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, τον Υπ/γό της ΕΛ.ΑΣ. Αρ. Ανδρικόπουλο, τον Επιτελάρχη Μιχ. Καραμαλάκη και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντ. Μπάκα.
Εκ μέρους της πλευράς του Μεσολογγίου παραδόθηκε υπόμνημα αιτημάτων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και για περαιτέρω δράσεις αποκατάστασης της νομιμότητας, ενώ έλαβαν δεσμεύσεις από τόσο από τον κ. Αναγνωστάκη όσο και από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για ικανοποίηση σειράς αιτημάτων (όπως αυτά υποβλήθηκαν στο σχετικό υπόμνημα), όπως η άμεση τοποθέτηση Διοικητή και Υποδιοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, η μετακίνηση επιπλέον μόνιμου προσωπικού, η επιτήρηση από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. σε τακτά χρονικά διαστήματα των σημείων εντός και εγγύτατα των οικισμών όπου διαβιούν παραβατικά μέλη της κοινότητας των ΡΟΜΑ και η μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης (περιπολικού) στην ίδια περιοχή.
«Τα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ. Εντός του Αυγούστου θα τοποθετηθεί μόνιμος Διοικητής και Υποδιοικητής στο Α.Τ. Αιτωλικού, ενώ έκτακτες και συχνές θα είναι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας από την Αθήνα. Θα γίνουμε καλύτεροι αν εφαρμοστεί η νομοθεσία σε συνδυασμό με μελλοντικές πρωτοβουλίες των συναρμόδιων Υπουργείων, τα οποία συνεργάζονται για να βρουν το κατάλληλο μοντέλο. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Α.Δ. Αιτωλίας. Υπάρχει βελτίωση, αλλά πιθανότατα είναι πρόσκαιρη, διότι αν για παράδειγμα γίνεται κάποια εκδήλωση, την ίδια ώρα κλέβουν σπίτια. Πλέον όμως έλαβαν το μήνυμα και οι έλεγχοι είναι εντατικοί».
tei-mesologgi
ΤΕΙ Μεσολογγίου
Επειδή όλα όμως είναι θέμα παιδείας, η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου «μάχεται» και για το ΤΕΙ έχοντας να παρουσιάσει θετικό απολογισμό μέχρι στιγμής, αφού πραγματοποίησε συνάντηση, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής για την Αυτονόμηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, με τον Yπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου και ενημερώθηκε για τα βήματα που πρόκειται να γίνουν ώστε να αρχίσουν ν’ αποτυπώνονται οι αλλαγές στο νέο χάρτης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Δημάρχου, ο οποίος μετέφερε στην ηγεσία τουΥΠΠΕΘ την αγωνία των πολιτών του Μεσολογγίου για το τι μέλλει γενέσθαι –έπειτα και από την ενημερωτική εκδήλωση-συνάντηση διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2017 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι από τον ΓΓΔΒΜΝΓ- καθώς και την επιθυμία να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες που αφορούν στην περιοχή. Ο κ. Καραπάνος και τα μέλη της επιτροπής παρέθεσαν στον υπουργό αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και, ειδικότερα, αναφορικά με τη δράση του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Προκειμένου να συνεχιστεί η συμμετοχική προσπάθεια διαβούλευσης που ξεκίνησε από εκδήλωση στο Μεσολόγγι, προτάθηκε από την ηγεσία του υπουργείου να συσταθεί μια επιτροπή εκ μέρους του Δήμου, η οποία θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του ΥΠΠΕΘ και η οποία θα συνεισφέρει στις συζητήσεις ενώ, σε ορίζοντα ενός μηνός, θα καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και επισημάνσεις.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μας βάλουν να σκοτωθούμε οι πόλεις μεταξύ μας, το Μεσολόγγι με το Αγρίνιο ή ακόμη και με την Πάτρα. Δεν φταίνε σε τίποτε οι τοπικές κοινωνίες αν οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα τα έκαναν σαλάτα. Το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο μοιραία μεταξύ τους βοηθούν η μια την οικονομία της άλλης. Ευχαριστώ τους πολίτες του Αγρινίου που έρχονται στο Μεσολόγγι. Μακάρι το όλο πλάνο που έχουν στο μυαλό τους να είναι προς όφελος όλου του νομού. Πιστεύω πως υπάρχει μια κατεύθυνση να γίνει κάτι στην Αιτωλοακαρνανία. Εμείς, θα υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θα αναμένουμε» τόνισε ο κ. Καραπάνος.
Κώστας Χονδρός
Νίκος Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: