Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Επιβεβαίωσε τις… διαρροές ο Γ. Βαρεμένος - Το πάνω χέρι η κυρία Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Ανοιχτό παραμένει το θέμα δημιουργίας Ερευνητικού Κέντρου, όπως και η δυνατότητα για Τμήμα ΤΕΙ

Τελικά μέχρι και χθες το βράδυ, η περιβόητη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης για τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου δεν είχε εκδοθεί
και ίσως ως προς την κατεύθυνση αυτή, προτιμήθηκε να εκδοθεί δελτίο τύπου από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο, αν και την Πέμπτη είχε δοθεί «απαγορευτικό» στους θεσμικούς φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη να προβούν στην οποιαδήποτε δήλωση στον Τύπο.

Σχεδιασμός για δημιουργία Σχολής που θα έχει τη δική της Κοσμητεία – Βασική προϋπόθεση η συναίνεση της Πρυτανείας Πατρών

Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, «για τα τμήματα του Αγρινίου, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η πρόταση η οποία διατυπώθηκε από τους φορείς, για τη δημιουργία μιας Σχολής που θα έχει τη δική της Κοσμητεία. Η πρωτοβουλία θα είναι του Υπουργείου και θα πρέπει, όπως προβλέπεται, να συναινέσει και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών , ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της δημιουργίας ενός Ερευνητικού Κέντρου στο Αγρίνιο, όπως και η δυνατότητα για ένα Τμήμα ΤΕΙ, επίσης στο Αγρίνιο, το οποίο θα δούμε πώς θα συνδέεται γενικότερα με την παρουσία ενός αναβαθμισμένου ΤΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία.

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο ΙΕΚ που θα είναι ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα γίνουν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και θα έχουν αντικείμενο που να ταιριάζει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο ωστόσο πρέπει να δούμε πιο συγκεκριμένα».

Όπως ανέφερε αναλυτικά:

«Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, η οποία κατέληξε σε θετικά αποτελέσματα ως προς την προοπτική της παρουσίας των Τμημάτων στο Αγρίνιο, της ενίσχυσης του ρόλου τους, αλλά και ευρύτερα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αιτωλοακαρνανία.

Για τα τμήματα του Αγρινίου, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η πρόταση η οποία διατυπώθηκε από τους φορείς, για τη δημιουργία μιας Σχολής που θα έχει τη δική της Κοσμητεία. Η πρωτοβουλία θα είναι του Υπουργείου και θα πρέπει, όπως προβλέπεται, να συναινέσει και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι θα αρχίσει αμέσως τις ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της δημιουργίας ενός Ερευνητικού Κέντρου στο Αγρίνιο, όπως και η δυνατότητα για ένα Τμήμα ΤΕΙ, επίσης στο Αγρίνιο, το οποίο θα δούμε πώς θα συνδέεται γενικότερα με την παρουσία ενός αναβαθμισμένου ΤΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο ΙΕΚ που θα είναι ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα γίνουν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και θα έχουν αντικείμενο που να ταιριάζει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο ωστόσο πρέπει να δούμε πιο συγκεκριμένα.

Όλες αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν οργανωμένα και με στοχευμένες ενέργειες. Η προσπάθεια δεν σταματά -προσωπικά, άλλωστε, δεν σταμάτησα ποτέ τις επαφές και τις ενέργειες για τη διασφάλιση της παρουσίας και την αναβάθμιση των Τμημάτων στο Αγρίνιο, αλλά και την περαιτέρω σύνδεσή τους με τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής.

Στόχος μας είναι να παγιωθεί ο ρόλος τους και να ενισχυθεί, ώστε να αποτελέσουν έναν βραχίονα αναπτυξιακό και πνευματικό, θα έλεγα, για το Αγρίνιο και για την ευρύτερη περιοχή, κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και που ήρθαν να συσσωρευτούν σε παλαιότερες αδράνειες και αβελτηρίες ως προς το θέμα αυτό.

Πρέπει, γι’ αυτό, να τα αγαπήσουμε περισσότερο και να τα αγκαλιάσουμε, τα Τμήματα αυτά και ότι άλλο δημιουργηθεί στο Αγρίνιο, ώστε και η πόλη και η περιοχή να αποκτήσουν αναπτυξιακή πνοή και ένα κύτταρο ζωής πνευματικής».
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: