Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου υλοποίησε με επιτυχία το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συντελεστές Αστικής Αλλαγής» (φωτο)


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου τους τελευταίους 18 μήνες (Δεκέμβριος 2015-Μάιος 2017) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συντελεστές Αστικής Αλλαγής».

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό οργανισμό MitOst (Συναντιόμαστε Ανατολικά) και χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Ο οργανισμός και το ίδρυμα έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο.

Για την διετία 2015-2017 από πλήθος 135 αιτήσεων από Ευρώπη και Ρωσία, επιλέχθηκαν 10 ομάδες.Σε αυτές τις 10 ήταν και η πρόταση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου με το πρόγραμμα «SPEAK UP-Εκφράσου».

Η πρόταση του Ραδιοφωνικού Σταθμού έθεσε ως σκοπό της: Να γίνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός το φυσικό και ψηφιακό σημείο της πόλης του Μεσολογγίου.

Στόχος της ομάδας που συμμετείχε διπλός:
- να ανανεωθεί ο ραδιοφωνικός εξοπλισμός των στούντιο και
- να γίνει το μικρόφωνο μέσο έκφρασης πολιτών και πρωτοβουλιών «πιέζοντας» την δημόσια Διοίκηση για περισσότερη συμμετοχή και διαφάνεια.

Το εγχείρημα αυτό είχε ως προϋπόθεση την διατομεακή συνεργασία ανθρώπων. Ένα άτομο που δραστηριοποιείται στην κοινωνία των πολιτών, ένα άτομο που ανήκει στον δημόσιο τομέα και ένα άτομο από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκαν: η Όλγα Δασκαλή ως μέλος του Συλλόγου Φίλοι του Ραδιοφώνου, η Χριστιάνα Παπαδημητρίου ως υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου και ο Σπύρος Τζώρτζης ως μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρισης Sociality.

Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να παραβρεθούν σε διεθνείς συναντήσεις στο Βερολίνο της Γερμανίας, την Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας, το Κράσνιογιαρσκ της Ρωσίας και το Πόρτο της Πορτογαλίας ώστε να ενδυναμώσουν τις δυνατότητες τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία με τις υπόλοιπες 9 ομάδες του προγράμματος.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου μέσω του προγράμματος ενισχύθηκε οικονομικά με το ποσό των 5.000 ευρώ και επίσης κάλυψε έξοδα για σεμιναριακές εκπαιδεύσεις των εθελοντών-συνεργατών του πάνω σε θέματα ραδιοφωνικής παρουσίασης και επικοινωνιακής στρατηγικής μέσω διαδικτύου.

Στο σημείο αυτό η ομάδα που συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα, ευχαριστεί τον Δήμαρχο, Νικόλαο Καραπάνο, για την συνεργασία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κατά την διάρκεια των 18 μηνών του προγράμματος, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αγαθάγγελο Κότσαλο και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Μεσολογγίου που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στις διάφορες δραστηριότητες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρώην αντιδήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο, που ήταν ο αρχικός συνεργάτης από πλευράς Δήμου Μεσολογγίου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι ενεργός, στήριξε όμως από την αρχή την προσπάθεια.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός υλοποίησε με επιτυχία το πανευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα και για τον λόγο αυτό στο κλείσιμο του προγράμματος, τον Μάιο του 2017, ένα μέλος της Διοίκησης του Ραδιοφωνικού Σταθμού και εκπρόσωποι από τον χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα του πολιτισμού, προσκλήθηκαν, ως επίσημοι επισκέπτες του απολογισμού στο Βερολίνο.

Ο Γιάννης Ατσαλάκης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι του Ραδιοφώνου, ο Νικόλαος Κορδόσης ως ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης – Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» και η Δέσποινα Κανελλή ως εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της Διεξόδου βρέθηκαν στο Βερολίνο και παρακολούθησαν τις τελικές εργασίες και την τελετή λήξης του προγράμματος. Η παρουσία και των τριών ήταν καταλυτική, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνεργάτες των υπολοίπων 9 χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον επίσημο φωτογράφο του συνολικού προγράμματος Συντελεστές Αστικής Αλλαγής, κ. Πάνο Γεωργίου, ο οποίος έχει καταγωγή από το Άνω Κεράσοβο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Σύλλογος Φίλοι του Ραδιοφώνου πιστός στις καταστατικές του προβλέψεις θα συνεχίσει να υπηρετεί τον πολιτισμό και να διατηρεί την φωνή της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στα ερτζιανά (92 fm ή στο διαδίκτυο www.mesradio92.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: