Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Θεσπρωτία: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου - Βρέθηκε ζωντανός ο Ηλίας Ντρίκος


Η εξαφάνιση του κτηνοτρόφου στη Θεσπρωτία έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. Ο 35χρονος βρίσκεται πλέον κοντά στους δικούς του ανθρώπους...

O Ηλίας Ντρίκος βρέθηκε ζωντανός στη Θεσπρωτία με το θρίλερ της εξαφάνισής του, να έχει ευτυχώς αίσιο τέλος. Ο κτηνοτρόφος ήταν αγνοούμενος από τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη του από τον στάβλο που διατηρεί η οικογένειά του στην περιοχή Σίδερη Φιλιατών στη Θεσπρωτία. 
Οι έρευνες των Αρχών απο την πρώτη μέρα της εξαφάνισής του συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση με τη συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και εθελοντών. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πήρε μέρος και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ηλίας Ντρίκος επέστρεψε σπίτι του

Το πρωί η αγωνία των οικείων του έλαβε τέλος καθώς ο ίδιος επέστρεψε σπίτι, σκορπώντας χαμόγελα ανακούφισης στη σύζυγό του και στα παιδιά του αλλά και σε όλο το χωριό που συμπαραστεκόταν όλες αυτές τις μέρες στις δύσκολες ώρες που περνούσε η οικογένειά του. Ο 35χρονος κτηνοτρόφος είναι καλά στην υγεία του αλλά για προληπτικούς λόγους θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Περισσότερα για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν γνωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εξαφάνιση στη Θεσπρωτία: Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, 24.09.2017. Τα ίχνη του Ηλία Ντρίκου χάθηκαν το πρωί εκείνης της ημέρας. Συγκεκριμένα όταν πήγε στον στάβλο που διατηρεί η οικογένειά του, για κτηνοτροφικές δουλειές. Κάτι που συνήθιζε να κάνει καθημερινά.
Με τις ώρες να περνούν και τον ίδιο να μην επιστρέφει, οι οικείοι του απευθύνθηκαν στις Αρχές. Λίγο αργότερα εκδόθηκε Silver Alert για τον 35χρονο κτηνοτρόφο από τη Σίδερη Φιλιατών Θεσπρωτίας και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση αναζήτησής του, με άνδρες της ΕΜΑΚ και αστυνομικούς. Θεσπρωτία

Η τελευταία συνομιλία με την γυναίκα του

Σύμφωνα με τους συγγενείς τους, ο 35χρονος κτηνοτρόφος συνομίλησε στις 11.30 το πρωί της Κυριακής με τη σύζυγό του. Εκείνη, τον ενημέρωσε ότι ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι της μητέρας του.
Ο Ηλίας τής είπε ότι βρισκόταν στον στάβλο και ότι ξεκινούσε για να επιστρέψει στο σπίτι. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι συγγενείς του με τον Ηλία Ντρίκο. Έκτοτε τα ίχνη του χάνονται και το θρίλερ κορυφώνεται καθημερινά…
«Ήμουν πιεσμένος και ήθελα να μείνω μόνος» λέει ο κτηνοτρόφος

Μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους, ο 35χρονος αμέσως μετέβη στο Α.Τ Ηγουμενίτσας, όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς

Τη δική του εξήγηση γύρω από την εξαφάνιση του, έδωσε ο 35χρονος κτηνοτρόφος Ηλίας Ντρίκος, από τη Θεσπρωτία, ο οποίος έπειτα από δύο εβδομάδες αναζητήσεων επέστρεψε στο σπίτι του.


Μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους, ο 35χρονος αμέσως μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς, ήθελε για προσωπικούς του λόγουςνα μείνει μόνος, καθώς αισθανόταν πιεσμένος.

Όπως εξομολογήθηκε ο 35χρονος, κατά το διάστημα της εξαφάνισής του κάποια στιγμήσκέφτηκε να επιστρέψει, αλλά το αίσθημα της ντροπής ήταν εκείνο που τον εμπόδιζε .

Ωστόσο οι μέρες περνούσαν και σκεπτόμενος τόσο την επιβίωσή του, αλλά και την αγάπη του για τους οικείους, πήρε την απόφαση σήμερα το πρωί να επιστρέψει στην οικία του και να βάλει τέλος στην αγωνία όλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο 35χρονος κτηνοτρόφος ,η συγκεκριμένη υπόθεση για την Αστυνομία έχει κλείσει, καθώς έχει αποκλειστεί
το οποιοδήποτε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: