Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αρχόντισσα της Ρούμελης,την Παναγία την Προυσιώτισσα που γιορτάζει σήμερα (φωτο & βίντεο)


Εμείς οι 'Ελληνες στα δύσκολα καταφεύγουμε στα Θεία!
Οταν όλα πάνε καλά κανένας μας δεν θυμάται ούτε το Χριστό,ούτε την Παναγία!Μόλις όμως τα πράγματα ξεφύγουν από τα ανθρώπινα όρια

αυθόρμητα προβάλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα.

Πόσες φορές δεν είπαμε "βοήθα Παναγιά μου"!

Και τώρα σε τούτες τις δύσκολες ώρες,που περνάμε ως άτομα αλλά και ως χώρα,ίσως η  μόνη πραγματική  βοήθεια μπορεί να έρθει από ψηλά.


Η Παναγία η Προυσιώτισσα,η επονομαζόμενη και Αρχόντισσα της Ρούμελης, που γιορτάζει σήμερα ας βάλει το χέρι της κι ας κάνει ένα ακόμα θαύμα!

Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται σ' ένα καταπληκτικό μέρος (απ' όπου κι όλες οι φωτογραφίες μας που βλέπετε) στον Προυσσό της Ευρυτανίας,περίπου 30 χλμ από το Καρπενήσι και 70 χλμ από το Αγρίνιο δια μέσω Καλλιθέας και Λαμπίρι.Και οι δύο διαδρομές είναι καταπληκτικές!

Διαβάστε εδώ την ιστορία της Παναγίας της Προυσιώτισσας  κι εδώ ένα από τα πολλά θαύματά της,με το οποίο σώζει το Αγρίνιο!

Ακολουθεί το πολυσέλιδο αφιέρωμα από το ένθετο "Επτά Ημέρες" της Καθημερινής της 15ης Αυγούστου 1999,που "δανειστήκαμε" από το εξαιρετικό μπλογκ Αγρίνιο... γλυκές μνήμες

(Για την καλύτερη ανάγνωση του αφιερώματος πατήστε στις λέξεις ΠΡΟΥΣΟΣ ή scribd στο τέλος για ν' ανοίξει καινούργια σελίδα και κει πατήστε zoom,ώστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο σε πλήρη οθόνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: