Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Εντός των ημερών η λειτουργία ΚΕΠ στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Τι δηλώνει στη «Σ» η αρμόδια Αντιδήμαρχος Όλγα Σαλακίδου – Πιστιώλη

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αγρινίου και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής, η Δημοτική Αρχή προχωρά στη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, αριθμεί περισσότερους από 6.500 κατοίκους και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Όλγα Σαλακίδου – Πιστιώλη, το επόμενο διάστημα (εντός Σεπτέμβρη), θα λειτουργήσει ΚΕΠ στην περιοχή. Η δρομολόγησή του, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, με σχετικές αποφάσεις, τόσο από το Συμβούλιο της περιοχής, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

«Αυτή τη στιγμή απομένουν λεπτομέρειες. Έχει ήδη λάβει την υπογραφή από τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενώ έχει δημοσιευτεί και στο ΦΕΚ. Παράλληλα ο Δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αναμόρφωση του χώρου. Οι μηχανικοί του, είχαν από καιρό επισκεφθεί το παλιό Δημαρχείο του Αγίου Κωνσταντίνου, τον χώρο που θα στεγαστεί το ΚΕΠ και είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η λειτουργία του. Αρχικά το ΚΕΠ θα λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες και αν υπάρχει ανάγκη και απογευματινές. Αυτό θα φανεί στην πορεία» δήλωσε η κ. Σαλακίδου Πιστιώλη.


Συνολικά ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει 10 ΚΕΠ, ένα στην πόλη του Αγρινίου και τα υπόλοιπα 9 σε Δημοτικές Ενότητες. Από την συγκεκριμένη «διασπορά» διαπιστώθηκε μεγάλη έλλειψη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και για το λόγο αυτό συγχωνεύτηκαν τα δύο ΚΕΠ που λειτουργούσαν αρχικά στο Αγρίνιο με σκοπό να δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

«Βρισκόμαστε σε φάση στελέχωσης. Εξετάζεται πως θα καλυφθούν οι θέσεις του προσωπικού, χωρίς να δημιουργηθεί κόλλημα σε κάποιο από τα υπόλοιπα. Είναι καθαρά τυπικό το κομμάτι αυτό, καθώς η στελέχωση θα γίνει από το ήδη υπάρχον προσωπικό του Δήμου» σημείωσε καταλήγοντας η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα »Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: