Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Εικόνες ντροπής στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου! Ζει σε κοντέινερ - υγειονομική «βόμβα» (φωτο)

Άφωνοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν να μεταφέρουν ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο

Σε κατάσταση εξαθλίωσης και απόλυτης ένδειας εντόπισαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής 17 Αυγούστου, διασώστες του ΕΚΑΒ έπειτα από καταγγελία πολιτών έναν ηλικιωμένο Ρομά, μέσα σε κοντέινερ, στην περιοχή της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου.

Οι διασώστες έμειναν άφωνοι μπροστά στο θέαμα… που αντίκρισαν καθώς εντόπισαν τον ηλικιωμένο άνδρα να ζει σε άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα ο χώρος του κοντέινερ -όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε η «Σ»- τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, δημιουργεί την αίσθηση της υγειονομικής «βόμβας»!

Για το λόγο αυτό εξάλλου, περίοικοι κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιληφθούν, πλην όμως στο σημείο εμφανίστηκε μόνο το ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, Αστυνομία και Υγειονομικό, παρότι ειδοποιήθηκαν δεν προσήλθαν ποτέ στο σημείο.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, ως προς την προσέγγιση του ηλικιωμένου λόγω των συνθηκών, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών και για τις απαραίτητες εξετάσεις. Από εκεί κι έπειτα όμως; Ο άνθρωπος προφανώς επέστρεψε στον ίδιο χώρο μην έχοντας που αλλού να μείνει…
konteiner (4)
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες της «Σ» στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου δεν έχει γίνει απολύτως καμία καταγγελία για το θέμα.

Όπως και να χει πρόκειται για μία περίπτωση που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, καθώς κανένας μα κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες!

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα "Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: