Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

"Ματωμένος" Αύγουστος στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας: Οκτώ νεκροί σε μια βδομάδα!


Συνεχίζεται, δυστυχώς, το μπαράζ θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Ενας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες τα ξημερώματα στο 74ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος της Νεάπολης Αγρινίου.

Το θύμα, ένας 68χρονος, εισήλθε, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού. Εκεί συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός με συνεπιβάτη του έναν ακόμη νεαρό. Οι δύο νεαροί, ένας 23 και ένας 24 ετών τραυματίσθηκαν αλλά διαφεύγουν τον κίνδυνο.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία, για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 9:30 χθες το πρωί στο 19ο χιλ. στην Ιόνια οδό, στο ύψος της Γαβρολίμνης όταν ΙΧ εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε με αποτέλεσμα τον ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του.

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ στο Ρίο νοσηλεύεται όμως ο νεαρός δικυκλιστής που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην Πατρών-Πύργου περίπου στη 1:15 τα ξημερώματα προχθές Σαββάτο. Ο οδηγός κινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα όταν υπό άγνωστες συνθήκες η μοτοσυκλέτα του εξετράπη της πορείας του λίγο μετά τα φανάρια του Αλισσού.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Η αύξηση των τροχαίων (οκτώ νεκροί σε μια βδομάδα) έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Η αιτιολογία των ατυχημάτων φαίνεται να ποικίλλει (απροσεξία, κακός χειρισμός οχήματος, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση σε κατάσταση μέθης κ.ά.).

Ως συνήθως, η Τροχαία καταγράφει κατά τις εορταστικές περιόδους, αύξηση των ατυχημάτων στις επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

Ομως και τα τελευταία δυστυχήματα στους αυτοκινητοδρόμους προβληματίζουν όπως επίσης και οι πληροφορίες για κίνηση οχημάτων με εξωφρενική ταχύτητα ιδιαίτερα στην Ιόνια Οδό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πολλοί οδηγοί δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με τους νέους αυτοκινητοδρόμους και αγνοούν τους κινδύνους της ταχύτητας.

Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: