Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Σε απόγνωση οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας

Καταγγέλλεται η στάση της Ένωσης Μεσολογγίου

Ο Γολγοθάς των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνείας.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η στάση της Ένωσης Μεσολογγίου, που όπως αναφέρεται, παρακρατά χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στους αγρότες.

Αναλυτικά:

” Μετά από αρκετές δικαστικές διαμάχες στα δικαστήρια Θεσαλλονίκης ανάμεσα σε διαεπαγγελματική «ομάδες καπνοπαραγωγών» και τις τράπεζες. εξαιτίας της απληρωσιάς της καπνικής Μιχαηλίδη. που για σχεδόν δυο χρόνια δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα καπνά, έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες παραγωγούς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της άξιας των καπνών βρίσκεται δεσμευμένο στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων περιμένοντας και την τελευταία απόφαση των δικαστηρίων για να αποδοθούν τα χρήματα στους καπνοπαραγωγούς. Ήδη ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 11% των χρημάτων αυτών έχει αποδεσμευτεί και έχει αποδοθεί στις ομάδες των καπνοπαραγωγών σε ολόκληρη την χώρα και έχουν γίνει οι ανάλογες πιστώσεις ακόμα και της ομάδας καπνοπαραγωγών Ματαράγκας η οποία έχει αποδώσει τα χρήματα στους παραγωγούς.

Οι μόνοι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί είναι της ομάδας Μεσολογγίου με έδρα τον αγροτικό συνεταιρισμό Ένωση Μεσολογγίου. Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα να πάρουν έστω και αυτό το μικρό ποσοστό των χρημάτων που τους αναλογούν παρ όλα αυτά δεν γίνεται ούτε αυτό. Εντελώς άδικα και με αρκετή δόση εμπαιγμού παρακρατούνται από την ομάδα καπνοπαραγωγών Μεσολογγίου με φτηνές δικαιολογίες του τύπου δεν έχει βρεθεί ακόμα η «φόρμουλα» για να δοθούν τα χρήματα.

Στον Αγώνα πραγματικά επιβίωσης που δίνουν οι καπνοπαραγωγοί εξαιτίας των χαμηλών τιμών ,της μεγάλης φορολογίας, των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, το μεγάλο κόστος παραγωγής, ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα είναι πραγματική ανάσα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση σε βάρος των απλήρωτων καπνοπαραγωγών και Καλούμε την ομάδα Μεσολογγίου άμεσα να αποδώσει τα χρήματα ειδάλλως θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

από https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: