Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ξάνθη - Παναιτωλικός 1 - 1,ήρωας ο Κυριακίδης (φωτο & βίντεο)


Η Ξάνθη υποδέχτηκε το απόγευμα τον Παναιτωλικό, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League στα Πηγάδια,αλλά βρήκε μπροστά της τον Δημήτρη Κυριακίδη και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1 - 1!

Οι γηπεδούχοι εκτός από την πρώτη νίκη,έψαχναν και το πρώτο τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα,ενώ οι Αγρινιώτες ήθελαν πάσι θυσία να σπάσουν την κακή παράδοση απέναντι στους Ξανθιώτες.

Εγινε ένα καλό ματς,ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο από πλευράς Ξάνθης, στο οποίο ο Παναιτωλικός είχε την τύχη να προηγηθεί στο σκορ μετά από γκάφα του Ζίβκοβιτς που τροφοδότησε τον Μοράρ,όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τα ηνία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πάμπολλες ευκαιρίες για γκολ.... που όμως δεν καρποφόρησαν.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Άργκους άφησε την μπάλα να περάσει, ο Γέντρισεκ έκανε το σουτ,αλλά ήταν κακό κι έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη εκατέρωθεν,ώσπου ένα από αυτά έφερε το γκολ του Παναιτωλικού.

Στο 21' γκολ για τον Παναιτωλικό με τον Μοράρ και Ξάνθη - Παναιτωλικός 0-1: Η Ξάνθη γυρνά την μπάλα στην άμυνα χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αυτή φθάνει στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος είχε όλο το χώρο και χρόνο ν' απομακρύνει, προσπαθεί να δώσει πάσα. Αυτή είναι λανθασμένη. Ο Μοράρ "μυρίζεται" τη φάση, στοπάρει την μπάλα και με ωραίο τελείωμα τη στέλνει στα δίχτυα.

Δείτε το γκολ του Μοράρ

Στο 30' μία φάση διαρκείας από την Ξάνθη.Τα σουτ των Σιλά και Σαρπόνγκ κοντράρουν, όπως κι αυτό του Κοβάσεβιτς. Ο Γέντρισεκ προσπαθεί να πάρει την μπάλα, ο Κυριακίδης παίρνει την μπάλα, κερδίζει και το φάουλ.

Στο 38' ο Σιλά έκανε το σουτ κεντρικά κι ελαφρώς αριστερά εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Η Ξάνθη συνέχισε να απειλεί τον Παναιτωλικό και στο 41' κέρδισε πέναλτι! Ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε(;) στο χέρι του Άργκους και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Το εκτέλεσε εύστοχα στο 42'ο Έρικ Γέντρισεκ και ισοφάρισε 1 -1.

Δείτε το πέναλτι και την ισοφάριση της Ξάνθης:

Λήξη ημιχρόνου με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1 - 1

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός,ενώ η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά επιδιώκοντας ένα δεύτερο γκολ και τη νίκη!

Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων σκόνταφτε συνεχώς στον καταπληκτικό σήμερα Δημήτρη Κυριακίδη.Ο Παναιτωλικός σ' ένα παθητικό ρόλο ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο και γλίτωσε χάρη στον τερματοφύλακά του.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα στο 90' ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά για να πάρει το διπλό....Ωραία πάσα του Λουσέρο, ο Αλχασάν Καμαρά - λίγα λεπτά μετά την είσοδό του - προσπερνά τον Κασάδο. Κάνει το πλασέ, ο Ζίβκοβιτς αποκρούει και τέλος 1 - 1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ξάνθη κέρδισε 10 κόρνερ έναντι 0 του Παναιτωλικού.

Με τέτοιες εμφανίσεις ο Παναιτωλικός θα δυσκολευτεί πολύ στη συνέχεια!

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά(82' Οκάν), Κίκε Μπουλά(63' Κάστρο), Σαρπόνγκ, Κόβασεβιτς(79' Ντε Λούκας),Γέντρισεκ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν(80' Λουσέρο), Μανά (46' Λιάβας), Μοράρ(88' Καμαρά).

1 σχόλιο:

kakofonix είπε...

Θα δουμε και χειροτερες εμφανισεις με αυτον που εχουμε στον παγκο. Δεν κανει για προπονητης..