Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Στην εθνική Αλβανίας ο Μιχάι του Παναιτωλικού


Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, Ενέα Μιχάι, κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αλβανίας για τα ματς με Ισραήλ και Σκωτία.

Η εθνική Αλβανίας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Ισραήλ στο Ελμπασάν (7/9, 21:45) και της Σκωτίας στη Γλασκώβη (10/9, 21:45) για το Nations League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Κριστιάν Πανούτσι, κάλεσε τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού, Ενέα Μιχάι, στην αποστολή για τα δύο ματς.

Ο γεννημένος στη Ρόδο ποδοσφαιριστής έχει εκπροσωπήσει τη γειτονική χώρα σε επίπεδο κ-19 και κ-21, ωστόσο σε περίπτωση που αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας σε κάποια επίσημη διοργάνωση της UEFA ή της FIFA, χάνει τη δυνατότητα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας, ενδεχόμενο που έμοιαζε πιθανό μετά από τις περσινές εμφανίσεις του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopress.gr η επιμονή του Πανούτσι μετέπεισε τον Μιχάι να δεχθεί την κλήση της Εθνικής Αλβανίας

Από τον περασμένο Φεβρουάριο σε δηλώσεις του ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, Ενέα Μιχάι, είχε θέσει ως πρώτη επιλογή να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, αν του δοθεί η ευκαιρία.

Τελικά κλήθηκε από την Εθνική Αλβανίας για τους αγώνες κόντρα στο Ισραήλ και την Σκωτία και έκανε αποδεκτή την κλήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την αποδοχή της κλήσης του στην Εθνική Ομάδα της πατρίδας του, ο 20χρονος στόπερ δεν μπορούσε να αποφασίσει αν τελικά θα έπρεπε να την αποδεχθεί καθώς ήθελε πραγματικά να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα.

Καταλυτικό ρόλο για να μεταπείσει τον ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να αποδεχθεί την κλήση έπαιξε ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας και πρώην συμπαίκτης του Τραϊανού Δέλλα στη Ρόμα, Κριστιάν Πανούτσι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον προπονητή του Παναιτωλικού, τον διαβεβαίωσε ότι ο Μιχάι θα έχει ενεργό ρόλο στην Εθνική αν αποδεχθεί την κλήση και θα αγωνιστεί σίγουρα και στα παιχνίδια κόντρα σε Ισραήλ και Σκωτία.

Δεδομένου λοιπόν πως από την Εθνική Ελλάδας δεν έχει γίνει οποιαδήποτε κλήση για τον νεαρό στόπερ και χάρη στις διαβεβαιώσεις του Πανούτσι, ο Μιχάι έλαβε την απόφαση να ταξιδέψει στην Αλβανία, αρχικά για το ματς με το Ισραήλ την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και μετέπειτα στη Σκωτία για τον αγώνα της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.

Μπάμπης Τσιρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: