Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Αγιο Κωνσταντίνο για την 96η Επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή


Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Κωνσταντίνο, οι εκδηλώσεις για την 96η Επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή.

Την Παρασκευή, η Κίνηση πολιτών για την Αιτωλ/νία "ΔΡΩ" σε συνεργασία με το σύλλογο πολιτών Μικρασιατών, συζήτησαν και γνώρισαν την τοπική ιστορία των προσφύγων με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΑ των ΔΙΚΩΝ μας ΠΡΟΓΟΝΩΝ» ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Κιούγκι και σε ένα παραδοσιακό μικρασιατικό σπίτι, με επιστροφή στο Δημοτικό σχολείο και προβολή παλιών φωτογραφιών.

Το Σάββατο το πρωί, από την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης 1922 μέτρα και αγώνας δρόμου 3000 μέτρα σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Ιωνικός 1980.

Στις 7.30μ.μ πραγματοποιήθηκε διάλεξη του φιλολόγου Θοδωρή Κοντάρα με θέμα¨ Σεργιάνι στην Ιωνική Ερυθραία", ένα νοσταλγικό ταξίδι στα τελευταία απομεινάρια της Ερυθραιώτικης Ρωμιοσύνης.

Χθες Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην ομώνυμη πλατεία και ακολούθησε ομιλία με θέμα «Μνήμη αλησμόνητων πατρίδων» από τη φιλόλογο κ. Ελένη Π. Τεμεκονίδου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.
pontioi-ekklisia (5)
pontioi-ekklisia (4)
pontioi-ekklisia (3)
pontioi-ekklisia (2)
pontioi-ekklisia (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: